Lupin seizoen 2 is vanaf nu op Netflix te zien

Misschien lijkt het als langer geleden, maar het eerste seizoen van Lupin verscheen nog dit jaar, op 8 januari. De serie focust zich op Assane Diop (gespeeld door Omar Sy uit Intouchables), een meesterdief wiens vader ooit onterecht voor een diefstal werd veroordeeld. Assane gebruikte in de eerste afleveringen tips uit een boek over de dief Arsène Lupin om zijn wraakmissie uit te voeren. We wisten al dat zijn missie niet zonder gevolgen was: in de laatste aflevering werd Assane’s zoon Raoul ontvoerd. Vanaf vandaag gaat de serie verder met Lupin seizoen 2.

Nieuwe afleveringen staan al snel op Netflix

Normaal duurt het langer voordat Netflix met nieuwe seizoenen komt. Kijk bijvoorbeeld maar naar La Casa de Papel en Stranger Things, twee series die wat ons betreft ook snel mogen komen. In het geval van Lupin waren de eerste 10 afleveringen al gefilmd en opgedeeld in twee delen. Als gevolg daarvan kon seizoen 2 van Lupin relatief snel verschijnen (zo’n half jaar na het eerste deel). Het betekent alleen wel dat het tweede deel ook maar uit vijf afleveringen zal bestaan.

Lupin seizoen 2

Ook Lupin seizoen 3 is bevestigd door Omar Sy

Vanaf vandaag kunnen we zien hoe het verhaal in de serie doorgaat. Los van het feit dat Lupin seizoen 2 eindelijk hier is, hebben we nog meer goed nieuws voor fans van de serie. Inmiddels heeft Omar Sy al bevestigd dat seizoen 3 er ook aankomt. Dat komt voor velen waarschijnlijk niet als een grote verrassing. De serie werd in de eerste vier weken dat hij op Netflix verscheen door zo’n 70 miljoen Netflix-kijkers gekeken. Daarmee is het de best bekeken niet-Engelstalige Netflix serie ooit én één van de best bekeken Netflix series in het algemeen. Die miljoenen kijkers samen hebben de serie een 7.6 op IMDb gegeven. De vraag blijft wat de nieuwe afleveringen van seizoen 2 gaan doen met die score. Vanaf vandaag kunnen we daar achter komen.