Komt er een nieuw seizoen van Lucifer?

De serie Lucifer is erg populair onder Netflix abonnees. Dat is best opvallend, want toen de serie oorspronkelijk verscheen op de Amerikaanse zender Fox, waren de reacties maar matig. Na seizoen 3 werd de show dan ook gecancelled. Netflix kocht de show op en gaf er een nieuwe draai aan. Het gevolg was nog twee seizoenen, waarvan seizoen 5 in 2 delen werd opgesplitst. Nu de 8 nieuwste afleveringen van seizoen 5b op Netflix staan, is het natuurlijk de vraag of er ook een seizoen 6 van Lucifer aankomt. Het goede antwoord is: ja!

Wanneer komt Lucifer seizoen 6 op Netflix?

Seizoen 6 van Lucifer werd in juni van 2020 al aangekondigd. Eigenlijk zou het vijfde deel het laatste zijn, maar er werd tóch nog gekozen voor een zesde seizoen. Daarmee is de serie ook meteen tot z’n einde gekomen. Netflix zal namelijk geen zevende seizoen produceren, al weten we dat natuurlijk nooit. Het zag er namelijk ook naar uit dat seizoen 5 het allerlaatste zou zijn. De releasedatum van Lucifer seizoen 6 moet nog bekendgemaakt worden, maar het lijkt erop dat we het nieuwe seizoen pas in 2022 kunnen verwachten.

Naast de aankomende afleveringen van seizoen 6, kan het ook zomaar zijn dat we nog een spin-off kunnen verwachten. De kans dat deze over Lucifer zelf zal gaan is klein (dan kunnen de producenten de normale serie immers net zo goed vernieuwen). Lesley-Ann Brandt speelt Maze in de show. Zij liet eerder al weten een spin-off over haar personage wel te zien zitten.

Lucifer seizoen 6

De verhaallijn van het laatste seizoen

Er is nog niet veel wat we al weten over Lucifer seizoen 6. Wel is een eerste titel van een nieuwe aflevering al bekend. Die zal zijn ‘Nothing Ever Changes Around Here’. De quote kan sarcastisch zijn en dus betekenen dat er in seizoen 6 wel heel veel is veranderd. Het kan er ook op wijzen dat Lucifer naar een nieuwe locatie afreist. Die locatie kan (spoilers!) zomaar eens de hemel zijn. We zagen in seizoen 5b namelijk dat er een nieuw personage werd geïntroduceerd: zijn vader. Die vader-zoonband zullen we dus ook nog veelvuldig zien terugkomen in seizoen 6.

Op IMDb heeft de serie een sterke 8.1 als score. Gaat seizoen 6 ook van zulk hoog niveau zijn? We komen er hopelijk snel achter.

 

Helaas is Lucifer niet de enige serie die gaat stoppen. Check onze lijst van 8 top Netflix series die in 2021 gaan stoppen voor een goed overzicht.