1. Better Call Saul – seizoen 6

Deze prequel van Breaking Bad gaat het personage Saul, al heet hij in de prequel nog Jimmy McGill. De spin-off laat ons het proces zien waarin Jimmy steeds meer de Saul wordt zoals we hem kennen uit Breaking Bad. De gebeurtenissen in de film spelen zich zo’n 6 jaar af voor de originele serie. Het zesde seizoen, dat er aan zit te komen, zal ook het laatste seizoen zijn. De serie zal naar alle waarschijnlijkheid nog voor lange tijd één van de beste series op Netflix blijven.

IMDb-score: 8.7

 

2. The Kominsky Method – seizoen 3

The Kominsky Method gaat over Sandy Kominsky. Vroeger was hij een goede acteur, maar nu is hij te oud en geeft hij nog voornamelijk acteerlessen aan jongere acteurs. Hij ontmoet Lisa, een vrouw van middelbare leeftijd die lessen bij hem gaat volgen. Sandy’s hart gaat sneller kloppen. De film focust op het ouder worden, generatieverschillen en dat alles met de nodige dosis humor.

IMDb-score: 8.2

 

3. Ozark – seizoen 4

In Ozark hebben we al drie seizoenen lang de avonturen van de Byrde familie kunnen volgen. Vader Marty sleurt zijn familie mee in de onderwereld, waarin witwasserij en geweld niet worden geschroomd. Inmiddels staan er drie seizoenen op Netflix. Na het aankomende vierde seizoen zal Ozark eindigen.

IMDb-score: 8.4

 

4. Lucifer – seizoen 6

In Lucifer besluit de duivel een nachtclub te openen in Las Vegas. Het tamelijk bizarre plot is inmiddels al goed voor vijf seizoenen. Hierin besluit hij vaak de politie te helpen en komt hij in de nodige liefdesproblemen terecht. Eigenlijk zou de serie al na 3 seizoenen worden beëindigd, uiteindelijk zijn dit er zes geworden.

IMDb-score: 8.1

 

5. La Casa de Papel – seizoen 5

Helaas, helaas. La Casa de Papel is zonder twijfel één van de Netflix series waar wij maar al te graag nog een aantal seizoenen van hadden gezien. De bendeleden, met onder andere Tokio, el Profesor en Denver, zorgen namelijk al vier seizoenen lang voor brute actie, onverwachte plotwendingen en harde confrontaties. Toch zal de serie na het aankomende vijfde seizoen toch echt worden afgesloten. Dat wordt het ‘meest epische seizoen’ ooit. Een spin-off lijkt zomaar eens het antwoord te zijn op de leegte die de serie zal achterlaten na het slotseizoen.

IMDb-score: 8.3

 

6. Atypical – seizoen 4

Hou jij van komedieseries, dan is Atypical één van de Netflix series waar je vast wel eens van hebt gehoord. De serie draait rond Sam. Doordat hij zwaar autistisch is, lukt het hem niet altijd om op de juiste manier om te gaan met school, vriendschappen en de liefde. Zijn familie probeert hem hiermee te helpen, maar die maken het niet altijd beter. Drie seizoenen verschenen er al. Seizoen 4 wordt het laatste deel.

IMDb-score: 8.3

 

7. Black Lightning – seizoen 4

In deze superheldenserie volgen we Jefferson. Vroeger was hij Black Lightning, een superheld die door zijn vijanden werd gevreesd. Hij besloot echter met pensioen te gaan en schooldirecteur te worden. Nu er een gevaarlijke bende het op zijn stadje heeft gemund, neemt hij toch weer zijn superheldenpersona aan.

IMDb-score: 6.1

 

8. Peaky Blinders – seizoen

Misschien wel het ergste nieuws van al deze series: Peaky Blinders gaat ermee stoppen. Peaky Blinders seizoen 6, dat op dit moment wordt opgenomen, zal tevens het laatste deel worden. Goed nieuws is wel dat er ook nog een Peaky Blinders film uitkomt. Een passend einde voor één van de beste Netflix series ooit.

IMDb-score: 8.8