10 luchtjes voor heren (herfst 2019)

Wij maakten een selectie van tien heerlijke luchtjes voor deze herfst. Kruidig en krachtig:

1 LE LABO  – Santal 33

Dit luchtje gebruikt het wilde westen van het oude Amerika als zijn inspiratiebron. De combinatie man, paard en een vuurtje op de prairie is een tijdloos beeld, dat in Santal 33 wordt koestert. Dit gebeurt onder andere door kruidige muskus en leerachtige noten, gecombineerd met iris en violet.

2 Creed – Aventus

Deze geur symboliseert een samensmelting van macht, succes en visie. De visie van Aventus is die van een ruiter die vlak voordat hij een verovering doet een moment van innerlijke rust neemt. Het luchtje heeft topnoten van onder andere zwarte bes en appel; hartnoten van jasmijn en berk en basisnoten van musk, eikenmos en vanille.

 

3 Yves Saint Laurent – Y Men

De drager van Y Men zal nooit stoppen met zijn dromen vervullen en vooruit denken. Fris en intens is dus ook hoe dit luchtje wordt beschreven, met topnoten van gember en bergamot, hartnoten van salie en geranium en basisnoten van amberhout en ceder.

 

4 Scotch&Soda – Barfly

De kruidige eigen geur van Scotch&Soda ruik je al wanneer je de winkel binnenloopt. Met citroenkruid als topnoot, lavendel en jasmijn als hartnoten en onder andere sandelhout en muskus als basisnoten is het een uniseksgeur. Het merk heeft hiermee een luchtje geproduceerd dat zowel intens als simpel is.

 

5 HERMÈS – Terre d’Hermès

De beschrijving die Hermès aan die luchtje koppelt liegt er niet om. Het merk spreekt over een symbolische vertelling die uitdrukt hoe de elementen transformeren. Terre d’Hermès vormt hiermee het midden tussen hemel en aarde. Het luchtje heeft voornamelijk minerale en bosachtige eigenschappen.

 

6 COMME DES GARCONS – Blackpepper

De hoofdnoten van dit luchtje zijn behoorlijk pittig: zwarte en witte peper voeren de boventoon. Met hartnoten van akigala- en cederhout en basisnoten van leder en muskus, symboliseert Blackpepper een elektrische botsing in het donker.

7 LABORATORIO OLFATTIVO – Nerotic

Met Nerotic haal jij een uniseksluchtje in huis met een overdonderende geur. De sensuele en hypnotiserende inspiratie van het luchtje komt duidelijk naar voren in de geuren. Daarbij is aan mannen gedacht met hout- leer en rookakkoorden, en aan dames met amberakkoorden. Hierdoor is Nerotic voor zowel jou als haar een goede keuze.

 

8 BVLGARI MAN – Wood Essence

Maak jij lange dagen in je kantoor en woon je ook nog eens in de stad? Dan kan het zijn dat je niet zo vaak in de natuur bent als je zou willen. Met Wood Essence kan jij de natuur naar de stad halen. Het luchtje barst van de edele houtsoorten, citrusnoten en amber.

 

9 DIOR – DUNE POUR HOMME

Ook dit is een van de luchtjes die zich op de natuur richten. Dune Pour Homme is geïnspireerd op lange wandelingen langs de kust. De geur is dus fris, met houtachtige en oceaanachtige noten. En geur die de perfecte harmonie met de natuur en de buitenlucht symboliseert.

 

10 CHASIN’ – EGO

Ben jij fan van jeans en totaal geen opgever? Dan is deze moderne geur van CHASIN’ de juiste keuze. Het luchtje is een combinatie van houtachtige noten, die worden opgefrist met citruselementen. Verder bevat EGO eikenmos en grapefruit. Krachtig!