Micheal Carrol won de loterij op zijn 19e

We nemen een kleine stap terug in de tijd, het is 2002. De toen negentienjarige Micheal Carroll won de Lotto-loterij van €11,6 miljoen (£9.7 miljoen). Hij kon het haast niet geloven, opeens was hij multi-miljonair. Maar ondanks het mooie geldbedrag, was hij binnen een paar jaar helemaal terug bij af, en erger.

Jonge mensen weten niet altijd hoe zij verstandig met geld om kunnen gaan, dit is daar een mooi voorbeeld van. Micheal moest eerst een rekening openen bij een bank voordat hij überhaupt het geld in ontvangst kon nemen. Hij besloot vrij direct dat hij één miljoen aan zowel zijn moeder, tante en zus zou schenken.

Daarna kocht hij, zoals meeste mensen doen, een woning(een herenhuis om precies te zijn). Dit kost hem toen al £325.000, wat toentertijd erg duur was voor een woning. Ook vond hij het een goed idee om een Range Rover te kopen, waarom niet? Hier bleef het echter niet bij. Micheal kocht na de SUV nog twee BMW M3’s, een BMW Z4 en drie Mitsubischi Evo’s. En als dat nog niet genoeg was, besloot de loterij-winner nog één miljoen pond te investeren in zijn favoriete voetbalclub, de Rangers Football Club.

Hij spendeerde zijn geld aan slechte gewoontes

De nu 39-jarige Michael vertelde in een recent interview dat hij op sommige dagen wel £2.000 uitgaf aan verboden middelen en vervolgens nog £1.000 aan prostituees. Dat werd – logischerwijs – niet gewaardeerd door zijn toenmalige vrouw die besloot te scheiden en naam 1,4 miljoen pond mee in de schikking. Zo’n acht jaar na de loterij, in 2010, had hij alles al gespendeerd en besloot hij te solliciteren als vuilnisman. Dit was namelijk de baan van Micheal Carroll voordat hij multimiljonair werd. Toen beweerde de man geen spijt te hebben van de manier waarop hij zijn geld uitgaf. “Ik werd wakker, deed drie lijntjes en dronk een halve fles wodka voordat ik opstond. Ik was een volslagen alcoholist en dronk twee flessen wodka per dag.”

 

Bezoeken aan de rechtbank

Al die auto’s gingen niet goed samen met zijn verslavingen. Hij veroorzaakte een auto-ongeluk in 2005 en werd veroordeeld tot 240 uur taakstraf. In 2009 werd hij ook veroordeeld, maar toen tot gevangenisstraf van negen maanden. De politie zag dat er 42 eerdere overtredingen op zijn naam waren geregistreerd. Op zijn dertiende werd hij namelijk al naar de jeugdgevangenis gestuurd vanwege winkeldiefstal. In totaal zou hij zo’n 30 keer in de rechtbank moeten verschijnen, voor allerlei uiteenlopende zaken.

Een onaangenaam bezoekje

Doordat de loterij-winnaar veel in het nieuws kwam, raakte hij snel in het vizier van dieven. In 2006 vertelde hij dat hij op een dag thuis wakker werd en dat zijn 5 honden vermoord waren. Ook werd zijn familie bedreigd door afpersers. Deze betaalde hij £130.000 zodat ze weg zouden gaan. Lates brachten de overvallers gewapend met jachtgeweren hem een thuisbezoek om hem van het overige geld te beroven.

Het winnen van een loterij heeft dus zowel positieve als negatieve kanten. Maar om er überhaupt een te winnen moet je al veel geluk hebben. Natuurlijk zijn er ook mensen met teveel geluk. Deze man won namelijk twee keer de loterij in drie jaar tijd.