Juan Hernandez is de ultieme geluksvogel

De beste man luistert naar de naam Juan Hernandez en heeft het onvoorstelbare gepresteerd. In drie jaar tijd wist hij namelijk tweemaal de hoofdprijs te incasseren. Voor de goede orde: we hebben het hier niet over een simpele loterij, maar over de echt grote prijzenfestivals. In de New York Lottery ging hij in ieder geval tweemaal aan de haal met de hoofdprijs van 10 miljoen dollar. Dat is op jaarbasis dus bijna 7 miljoen dollar. Dat je met zoveel geluk niet meer wil gaan werken lijkt ons duidelijk.

Voor Juan is de winst van weer een hoofdprijs even slikken, hij was namelijk nog druk bezig om zijn eerste 10 miljoen dollar uit te geven. Dat klinkt als een luxe probleem waar hele volksstammen maar al te graag mee geconfronteerd willen worden. Dat zijn prestatie uniek is, blijkt wel uit de statistieken: de kans dat je tweemaal een gigantische geldprijs wint in dezelfde loterij is namelijk slechts 1 op 3.52 miljoen.

Niet de enige geluksvogel die twee keer de loterij wint

Alhoewel de kans klein is dat je tweemaal een miljoenenprijs in de loterij wint, is Juan Hernandez niet de enige. Eerder won een Amerikaanse uit Maryland al tweemaal een bedrag vanĀ  2 miljoen dollar en twee andere vrouwen wonnen ook al eens tweemaal een loterij. Helaas voor hen waren de geldbedragen aanzienlijk lager en is Juan de absolute geluksvogel met 20 miljoen dollar.