Longmire combineert western met moordmysteries

Films en series waarin twee verschillende genres met elkaar worden gecombineerd zijn vaak de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan horrorkomedies. In het geval van Longmire krijgen we een detectiveserie voorgeschoteld met veel western elementen. Er is dus aandacht voor de mooie omgeving, paarden en geweren, maar ook voor mysterieuze moorden. Dat westerns ongelofelijk gaaf kunnen zijn, bewezen films als The Hateful 8 van Quentin Tarantino ons al, maar Longmire herinnert ons er nog eens dunnetjes aan.

Sheriff in rumoerige Amerikaanse streek

De titel van de serie verwijst naar hoofdpersoon Walt Longmire. Hij is de sheriff van een fictief dorp in Wyoning. Wyoning is een Amerikaanse staat die vroeger door veel indianen werd bewoond. Als sheriff moet hij in zijn gebied vele misdaden oplossen. Deze verschillen van corruptie en overvallen tot bloederige moorden. Ook is er sprake van spanningen tussen de ‘cowboys’ enerzijds en de Cheyenne mannen anderzijds. Het feit dat Walt nog steeds de dood van zijn vrouw moet verwerken, draagt niet bij aan een betere werksfeer voor de sheriff. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn medewerkers, vrienden en dochter Cady.

Longmire

Netflix is redder in nood

Na de eerste drie seizoenen zou Longmire eigenlijk niet langer worden geproduceerd. Het was vervolgens Netflix die de serie kocht. Netflix besloot om nog drie seizoenen aan Longmire vast te plakken, waardoor het zesde seizoen het laatste werd. In Nederland zijn de afleveringen inmiddels niet meer te zien. Ergens is dit logisch, want Netflix moet nu eenmaal plaats maken voor nieuwe films en titels. Ook binnenkort verwijdert Netflix een aantal goede films en series.

Goede beoordelingen voor Longmire

Op Rotten Tomatoes kan Longmire rekenen op een hoge score. Van recensenten geeft 88% de serie een positieve recensie, en de audience score is maar liefst 92%. Die goede recensies zijn onder andere te denken aan de combinatie van detectives en het western aspect van de show. Ook een slim script, rauwe emoties en droge humor worden genoemd als kenmerken waarmee de show zich onderscheidt van andere series. Redenen genoeg dus om de serie een kans te geven.