Wie is Lizzy Perridon?

Lizzy Perridon, dochter van Nederlands ondernemer en miljonair Michel Perridon, lijkt een hit te zijn op Instagram. Met ruim 110 duizend volgers behoort ze tot de grote bekende Nederlandse influencers. De website Influencer DNA bracht in september 2020 een lijst uit met de 30 populairste vrouwelijke fashion influencers en zette de toen 26-jarige op nummer drie.

Lizzy’s Instagram-feed bestaat vooral uit vrolijke fashion- en vakantiefoto’s met vrienden. Naast duizenden likes op haar foto’s, wordt Lizzy ook gevolgd door een aantal bekende influencers als Monica Geuze, Anna Nooshin en Famke Louise.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lizzy Perridon (@lizzyperridon)

LITCHY Fashion

Naast een beroep als influencer, is Lizzy ook onderneemster. Ze is de oprichter en eigenaar van het bedrijf LITCHY, dat designer kleding verhuurt. LITCHY staat voor het betaalbaar maken van designerkleding en gaat op een duurzame manier om met fashion. Via haar website kun je designer kleding huren en opgestuurd krijgen. Na afloop van het draag-termijn stuur je de kleren weer terug en krijgt je het geld weer teruggestort. Omdat de kleding verhuurd wordt, kunnen veel mensen verschillende kleding aan zonder het te kopen. De kleding belandt niet ‘achterin de kast’ en het materiaal wordt optimaal gebruikt. Lizzy bewijst met haar bedrijf LITCHY dat de combinatie van een goed concept en hard werken kan leiden tot een succesvolle onderneming.

De appel valt niet ver van de boom

Lizzy’s vader, Michel Perridon, weet als geen ander wat hard werken inhoudt. Als jongen is hij ooit begonnen met het schoonmaken van auto’s en nam hij later op 26 jarige leeftijd het bedrijf Aashima Technology over van zijn vader. Met dit bedrijf ging hij verder onder de naam Trust en wist hij het bedrijf groot te maken met computeraccessoires en consumentenelektronica.

Na 35 jaar succesvol te zijn geweest met Trust, kwam hier tóch een einde aan in 2018. Perridon verkocht Trust aan het Nederlandse investeringsbedrijf Egeria. In een interview met het Nederlandse tijdschrift Quote, laat Perridon weten blij te zijn met zijn keuze om met de zaak te stoppen. Echter betekent dit niet dat hij nu niet meer druk in de weer is. Nu Trust uit zijn handen is, is hij samen met zijn kinderen actief in het ontroerend goed. Perridon was ook van 2020 tot 2021 te zien als jurylid in het Nederlandse programma Dragon’s Den. In dit programma pitchen ondernemers hun eigen bedrijf of idee aan succesvolle zakenmensen in de hoop dat zij in hun idee zullen investeren. Perridon heeft interessante investeringen overgehouden aan het programma en blijft op deze manier toch nog actief op zijn 59ste levensjaar.

Hard work pays off

Het lijkt alsof Michel Perridon een belangrijke boodschap aan zijn kinderen heeft meegegeven. Succes en welvaart komt niet zomaar aanwaaien: om succesvol te kunnen zijn, moet er ook veel werk verricht worden. En zo gezegd, zo gedaan. Lizzy lijkt haar gedrevenheid van haar vader te hebben en is goed op weg om met haar eigen onderneming succesvol te worden.