In 1983 richtte Michel Perridon op zijn 24e zijn bedrijf Trust op en hij bouwde dit uit tot een internationale grootmacht in digital lifestyle accessories. Miljoenen mensen spelen, tikken of muizen dagelijks met spullen van Trust.

Michel Perridon bestrijkt de 104de plek op de Quote 500-lijst en is ook één van de investeerders uit Dragon’s Den.

Oprichter van Trust

Trust is dus geboren in Nederland, met de hoofdvestiging in Dordrecht. Ook zijn er zijn vestigingen te vinden Duitsland, Spanje, Italië en China. Het bedrijf is wereldwijd actief met vier merken: Trust, Trust Gaming, Trust Urban en KlikAanKlikUit (Trust Smarthome in het buitenland). In 2018 is de hele mikmak overgenomen door investeringsbedrijf Egeria. Om hoeveel centen dat ging, is nooit bekend gemaakt.

 

“Ja, het is inderdaad best een aardig centje dat ik voor Trust kreeg, maar dat is allemaal relatief hoor. Ik ken er genoeg die mij weer als een sulletje zien. Bovendien is het geleidelijk gegaan en ben ik er nooit van in de war geweest. Dat heb ik best wel vaak gezien, mensen die het niet goed kunnen handelen, die juist door dat geld in een isolement terecht komen.”, aldus de investeerder uit Dragon’s Den.

Michel Perridon en Formule 1

Michel Perridon schat dat hij begin deze eeuw namens zijn bedrijf Trust zo’n tien miljoen euro in deze speciale tak van autosport heeft gestopt. Jos Verstappen, Robert Doornbos, Renger van der Zande en Christijan Albers: de Rotterdamse zakenman had er altijd iets mee te maken. Een aantal jaren terug was Trust ook prominent aanwezig in de Formule 1.

Zelf heeft Perridon altijd al wat met auto’s gehad. Op een industriegebied in – natuurlijk – Rotterdam huurt de 56-jarige al jaren een loods. Daar staan wat klassieke auto’s, waaronder een oude Porsche Targa van de Rijkspolitie en de eerste verdieping functioneert als minimuseum.

 

Het vermogen van Michel Perridon

Sindsdien doet de Rotterdammer het, op wat activiteiten voor goede doelen en opknappen van villa’s een tikkeltje rustiger aan. Maar ras-Rotterdammer Perridon heeft een neusje voor de zalm, dus zal hij een buitenkans niet aan zijn neus voorbij laten gaan.

Hij investeert er nog vrolijk en doeltreffend op los en heeft zich net als vele rijken ook gestort op het vastgoed. Hij is tenslotte ook één van de de grootste particuliere pandjesbazen van Rotterdam – samen met zijn broer. In maart van dit jaar stak hij ook nog een deel van zijn geschatte vermogen van €375 miljoen om een belang te hebben in vastgoedfonds Vastned Retail, zo’n 3%. Waar hij het volgende over zei: “Ik vind dit leuk, ben er blij mee. Iedereen zeikt nu van alles af, maar in de zomer van 2023 ziet alles er weer heel anders uit. Retail zal nooit verdwijnen.” Daarnaast is hij ook een grote verzamelaar en heeft hij een collectie van allerlei uiteenlopende spullen. We kunnen concluderen dat de beste man zich aardig wat kan permitteren.