Altijd weer die plastic broodzak

Zodra je een brood hebt gekocht, moet je het vaak al aardig snel opeten. Het brood niet altijd even lang houdbaar, zeker wanneer je het bij supermarkten haalt. Een manier om je brood op te bergen is door het gewoon in de plastic broodzak te laten.

Veel mensen halen er een paar sneetjes brood uit en knopen vervolgens de zak weer dicht. Het is je misschien ook wel opgevallen dat er ontzettend veel manieren zijn om zo’n zak dicht te knopen; het is soms nog wel eens een aardig karwei om de knoop van je partner eruit te krijgen. Toch is er een hele makkelijke lifehack om je broodzak te sluiten zonder er een knoop in te leggen.

Hoe moet je een broodzak dichtmaken?

Als je je mateloos stoort aan de knopen van je partner of het zelf lastig vindt de broodzak te openen na een vervelende knoop, dan kun je het nu op een hele makkelijker manier opletten. Je kunt de broodzak namelijk gewoon sluiten zonder moeilijkheden.

Als je een paar sneetjes brood hebt gepakt, moet je eerst de broodzak even open laten. Zorg dat het brood in de zak handig op elkaar ligt en pak de opening vast. Draai de zak (of het overige plastic van de opening) rond totdat er weinig lucht meer bij het brood zit en het gedraaide plastic strak gedraaid is. Vervolgens vouw je het overige stuk plastic om het plastic-omringde brood heen, alsof je het binnenstebuiten zou keren. Op deze manier zit je brood handig afgesloten in het plastic en heb je het helemaal niet hoeven knopen. Het Instagram-account Sterindekeuken plaatste deze hack op hun Instagram. Kijk hieronder het filmpje zelf maar:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SterkInDeKeuken.nl (@sterkindekeuken)

Tijd voor een alternatief?

Nu je deze lifehack kunt gebruiken om je broodzak te sluiten zonder knoop, kun je nog lang gebruik maken van de plastic zak omdat deze intact blijft. Maar toch zit je uiteindelijk nog met plastic wat je eigenlijk niet weg kunt doen. Het is daarom ook een stuk beter voor het milieu, en daarmee dus ook voor jouw eigen toekomst, om misschien eens te denken aan wat andere alternatieven. Natuurlijk zit er om brood in de supermarkt vaak gewoon plastic, maar als je de mogelijkheid hebt om je brood bij een bakker te halen, kun je vragen of ze het in je eigen papieren en stoffen zakje kunt doen. Deze zijn bijvoorbeeld in supermarkten of online te koop!

Lees ook: Lifehack: zo kan je Spotify-muziek als wekker instellen op je mobiel.