Is het liefde of lust?

Lust hangt af van fysieke aantrekkingskracht, terwijl liefde gebaseerd is op emotionele aantrekkingskracht. Deze twee concepten zijn heel verschillend en veel mensen hebben de neiging liefde met lust te verwarren.

 

Sommige mensen halen de twee concepten door elkaar en denken dat ze ‘verliefd’ zijn, terwijl ze in feite ‘lust’ voelen. Als je liefdesgevoelens hebt, moet je in staat zijn om contact te maken met de persoon in een niet-fysieke omgeving. Zo kan je de tijd nemen om samen uit eten te gaan en discussies te voeren over je doelen voor de toekomst of andere activiteiten.

Lust bestaat vooral door fyieke aantrekkingskracht. Bij het gevoel van liefde ben je meer emotioneel verbonden en heb je een diepere, meer intieme connectie. Het verlangen om relaties aan te gaan is sterker dan intimiteit.

Is het lust of is het liefde wat ik voel?

Wat zijn de tekenen van lust?

Wat zijn de tekenen dat je wel lust zou kunnen ervaren, maar geen liefde? Je kan bij lust spreken als de gevoelens alleen op fysiek gebied zijn of als je geen zin hebt om een diepere connectie aan te gaan met de ander. Ook ga je vaak zonder moeite weg nadat jullie het bed hebben gedeeld. Als je liefde zou voelen, zou je graag tijd met elkaar spenderen.

Heb je niet de behoefde om ‘haar leven’ beter te leren kennen, zoals het ontmoeten van haar vriendinnen en familie, dan kan dat een teken zijn dat je alleen maar lust voelt.

Wat zijn de tekenen van liefde?

Bij liefde is dus alles andersom. Als je een sterkere band met iemand voelt en een nog diepere band wil, kun je gevoelens van liefde ervaren, geen lust.

Jij kijkt ernaar uit om juist onderdeel te worden van haar leven. Je wil haar ‘verhaal’ weten en waar ze vandaan komt.

Heb jij gevoelens voor meerdere personen? Lees dan het volgende: Kan je verliefd zijn op twee mensen?