Veel bedpartners of juist weinig?

Aan de ene kant heb je voorstanders van ervaring. Voor hen is het aantal bedpartners niet zozeer een dealbreker, maar eerder een teken van bedrevenheid en zelfvertrouwen in de slaapkamer. Ze geloven in kwaliteit boven kwantiteit en zijn van mening dat een partner met een kleurrijk verleden alleen maar meer te bieden heeft. Het is tenslotte logisch dat iedereen ook wil genieten van alle geuren en kleuren. Tegenwoordig schieten we daar alleen nogal in door.

Minder bedpartners is meer

Aan de andere kant heb je partners die zich zorgen gaan maken over vergelijking en competitie. Voor hen is minder eigenlijk juist meer, omdat het de angst voor onzekerheid en het gevoel van tekortschieten wegneemt. Ze kiezen dus liever een partner met minder bedpartners, om zo de druk van vergelijking met exen of vluggertjes te vermijden.

Wat vindt men op sociale media?

Op sociale media en forums wordt dit onderwerp regelmatig besproken. Sommige delen persoonlijke anekdotes en benadrukken het belang van open communicatie en wederzijds respect. Anderen geven toe dat het aantal bedpartners wel degelijk een rol speelt in hun beslissingen, omdat het iets zegt over iemand waarden en normen.

Er is geen one-size-fits-all antwoord

Maar wat is nu eigenlijk de juiste keuze? Het antwoord is net zo divers als de relaties zelf. Of je nu kiest voor ervaring of minimalisme, het belangrijkste is dat je je gelukkig en comfortabel voelt in je relatie.

Relaties zijn nu eenmaal complex en dynamisch, en er is geen goed of fout antwoord als het gaat om het aantal bedpartners. De één is ooit losgeslagen in zijn jeugd en kon niet stoppen met het bed induiken, terwijl de ander dit heel anders heeft ervaren. Het verleden is het verleden, zolang je dit beide in het verleden kan houden.

Het is belangrijk dat je elkaar niet vergelijkt met die ene ex of het eenmalige avontuurtje waar je zo van hebt genoten. Kijk puur en alleen naar elkaar en zoek een manier om elkaar te kunnen plezieren. Zo kan je samen het meeste genieten en dat is waar het uiteindelijk om gaat.