Elf jaar getrouwd en dan oude herinneringen?

Een man is al elf jaar getrouwd en deelde recentelijk zijn innerlijke struggle op sociale media. Hij vertelde over hoe hij nog steeds piekert over een vrouw waarmee hij ooit één maandje datete, zo’n zestien jaar geleden. Nu weet hij niet hoe hij dit moet delen met zijn huidige partner.

Hij gooide het eruit op Reddit: “De laatste tijd kan ik niet stoppen met denken aan een dame waarmee ik zestien jaar geleden een maand heb gedate. De relatie was zo normaal als het maar kon voor twee twintigers. Chillen en wat intiem zijn.” 

Ze gingen samen naar vrienden op een zaterdagavond en deden eigenlijk alles zoals altijd. Het was hartstikke gezellig en op de zondag gingen ze naar een examenfeestje van een kennis. Maar toen kwam de break-up. “Ze leek opeens heel afstandelijk en vertrok gewoon. Einde verhaal.” aldus de anonieme man. Het was alsof ze van de aardbodem verdween en hij heeft haar nooit meer teruggezien. Hij had zich nog nooit zo slecht en vreselijk gevoeld.

Maar onlangs werd hij overrompeld door een droom. Ja, je raadt het al… Over haar natuurlijk. In de droom noemde hij haar constant degene die ontsnapte. Daar zit dan al iets niet helemaal goed. Nu zit hij vast in een reis naar het verleden van zestien jaar geleden en het drijft hem letterlijk tot waanzin.

Maar wat nu?

Hij was nu benieuwd naar de mening van anderen. Moet hij zijn vrouw vertellen over zijn gedachten? Of is het beter om te blijven hangen in deze ‘wat als’-situatie? Klinkt dat tweede überhaupt logisch?

De reacties stroomden binnen en sommigen zeggen dat dit een midlifecrisis is en dat hij even normaal moet doen. Hij is tenslotte getrouwd. Anderen adviseren om gewoon niets te zeggen tegen zijn vrouw, maar eerder een therapeut in te schakelen. Wat zou jij in zijn situatie doen?