Playback.fm: welk nummer stond #1 op jouw geboortedag?

Dankzij de site Playback.fm kun jij er nu achter komen welke muziek er op nummer 1 stond de dag dat jij geboren werd. Het is simpel: je vult je verjaardag in en de site haalt het liedje naar boven dat toen bovenaan stond in de hitlijsten. Een minpuntje: het zijn wel de Amerikaanse hitlijsten die de site gebruikt, maar het is nog steeds heel erg leuk om te weten te komen waar je ouders en hun leeftijdsgenoten vroeger elke dag naar luisterden. Benieuwd welke hit eindeloos op de radio werd gedraaid toen jij ter wereld kwam? Check dan deze link.

muziek hit

Verjaardagsnummers

Ook krijg je op de site de optie om erachter te komen welk lied er bovenaan stond op je 12e verjaardag. ‘Waarom 12?’, zou je denken. Nou omdat veel mensen de hit op hun 12e verjaardag hebben omgedoopt tot hun officiële ‘quarantine lied’. Ook kun je bij deze optie meer de hits zien op je andere verjaardagen bovenaan stonden. Maak je dus maar klaar voor een muzikale reis terug in de tijd.

Benieuwd welke muzikale wonderen er in 2019 de hitlijsten binnenstroomden? Check dan de meest gestreamde muziek op Spotify in 2019, en laat je inspireren.