Welke e-bike moet ik kopen?

Je ziet steeds vaker een e-bike voorbij scheuren. Soms is het een hele snelle speed pedelec die 45km/u gaat, maar het zijn vaak die fietsen die lijken op een normale fiets en stiekem toch een motor hebben.

Een keuze maken tussen e-bikes kan lastig zijn, vooral omdat er inmiddels al heel wat modellen uit zijn en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben wij een e-bike gevonden die je misschien wel heel erg interessant gaat vinden. Hij is namelijk bizar licht voor een elektrische fiets.

Carbo komt met de lichtste e-bike ter wereld

Het is de Carbo e-bike. Dit model e-bike lijkt heel erg op een normale vouwfiets, maar is dus een elektrische fiets. En ja, je kan hem ook opvouwen, dus hij is ook nog eens extra handig voor het geval je vaak met de trein gaat en niet steeds geld kwijt wil zijn aan het meenemen van je normale fiets. De Carbo komt in verschillende versies: Carbo Model S en Carbo Model X. Je kan hem nu bestellen op de eigen website van Carbo, mede doordat de Indiegogo pagina ruim één miljoen heeft opgeleverd. Dat was genoeg om de productie te starten.

Bij allebei de modellen kan je verschillende motoren en batterijen kiezen, waardoor jij de e-bike helemaal naar eigen wens kan samenstellen. Beide fietsen hebben ze een Carbon Fiber frame, waardoor de fiets echt heel weinig weegt. Het grote verschil tussen de modellen is het gewicht en de aantal standen die de fiets heeft. Zo weegt de Carbo Model S 15.3 kg en Model X 13.3 kg. Verder onderscheidt Model X zich van de andere door een riemaandrijving in plaats van een ketting.

e-bike licht

De prijzen beginnen vanaf €2.343,99. Bekijk de website van Carbo voor meer informatie over de lichtste e-bike ter wereld.