LG pakt groot uit met The Extreme Home Cinema

LG heeft en bizar grote televisie onthuld aan de wereld: The Extreme Home Cinema. De naam zegt al wat het is, een extreme thuis-bioscoop; en extreem is het zeker. De televisie komt binnen met een indrukwekkend formaat van 325-inches (825,5 cm). De grootte is wel verstelbaar voor als je hem toch wat kleiner wil hebben.

“Available in various sizes and performance levels, LG’s home cinema displays take the guess work out of configuring which DVLED screen is right for you,” vertelt het bedrijf op de website.

“From 2K to 8K configurations with screen sizes from 108″ to a show stopping 325″, these solutions come with virtually everything you need, except the popcorn.”
lg tv
Foto via LG

Het formaat van deze enorme LG televisie is bedoeld voor de welgestelde klanten. Maar dat is ook niet zo gek, want je moet wel de ruimte hebben om The Extreme Home Cinema kwijt te kunnen.

LG blijft geheimzinnig over de totaalprijs van het grootste model. Wel weten we dat de garantie, support en installatie rond de 30.000 dollar ligt (25,5 duizend euro). Dus je mag zelf maar gaan bedenken hoeveel het in totaal gaat kosten.

The Wall van Samsung

In 2019 kwam Samsung met een vergelijkbare televisie: The Wall. Dit is een 219-inch (556,26 cm) televisie gemaakt van microscopische LED chips om optimaal beeld te krijgen. Dit was een heel nieuw ding op de markt en LG besloot om het te overtreffen. Dit hebben ze ook niet een beetje gedaan, ze hebben gelijk groot uitgepakt en de grootste versie maar liefst 106-inch (269,24 cm) groter gemaakt.