Een nieuw contract en salaris voor Lewis Hamilton

Ondanks dat Toto Wolff al maanden benadrukt dat de contractverlenging van Hamilton slechts een kwestie van tijd is, lijkt er toch meer aan de hand te zijn. Volgens de Italiaanse versie van Motorsport zijn de salariseisen van Hamilton namelijk te gortig voor het moederbedrijf Daimler. Als het klopt wat deze betrouwbare bron stelt dan is er dus een breuk aanstaande.

Ondanks de weigerachtige houding van Hamilton ligt er een flink contract voor hem klaar. Hij zou namelijk zo’n veertig miljoen er jaar kunnen verdienen. Ook krijgt de Britse coureur nog een bonus van tien procent bij het winnen van het wereldkampioenschap. Dit aanbod is echter niet voldoende om Hamilton te paaien. De Brit heeft een tegenvoorstel gedaan waarin hij benadrukt dat hij dĂ© pionier wil zijn als het gaat om het onderwerp verduurzaming. Verder wil hij meer inspraak over zijn beeldrechten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Wolff heeft ondertussen nog geduld en wacht de beslissing van Hamilton af. Zodra de wintertests in Barcelona plaatsvinden moet er van hem meer duidelijkheid zijn. Voor de voorzitter van Daimler, Ola Kallenius, gaat dit echter veel te langzaam. Hij heeft Toto Wolff onder druk gezet om de deal zo snel mogelijk rond te maken. De Zweed dreigt er zelfs mee om Russell te promoveren. Deze coureur zit nu bij Williams, maar omdat hij een Mercedes-protegé is, hoeft dat geen probleem te vormen.

Daimler is niet tevreden over gang van zaken

De afwachtende houding van Hamilton valt dus duidelijk niet in goede aarde bij Daimler, het moederbedrijf van Mercedes. Wolff heeft dan ook een volledig mandaat gekregen om de deal zo snel mogelijk rond te maken. Toch zijn er ook wat voorwaarden en beperkingen waarmee de Oostenrijkse teambaas mee moet dealen. Mercedes heeft namelijk ook te kampen met de corona-crisis. Vandaar dat het Duitse merk zware bezuinigingen heeft aangekondigd. Het zou dan ook onlogisch zijn om Hamilton in deze penibele tijden te belonen met een flink hoger loon. Wordt ongetwijfeld vervolgd.