Daniel Ricciardo als Formule 1-coureur

De 31-jarige Daniel Ricciardo is een grote speler in de Formule 1. Natuurlijk zat hij eerst bij Red Bull Racing, waar hij in totaal 7 overwinningen wist te behalen. Maar vóór zijn carrière in de Formule 1, deed hij het ook al mega goed: Ricciardo was kampioen in het seizoen 2009 in het Britse Formule 3-kampioenschap.

Dat hij bijna één is met de auto, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Maar wat we nog niet wisten, is dat Daniel Ricciardo ook best wel goed kan basketballen, moeten we zijn Instagram geloven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Half court worp zonder moeite

Of ja, misschien was het wel beginnersgeluk, maar het zal er ontzettend professioneel uit. Op het filmpje van Daniel Ricciardo is namelijk te zien hoe hij een half court weet te scoren. Achteraf zie je hem wel even naar de camera en naar het publiek kijken met een verbaasde blik, dus waarschijnlijk had hij het zelf helemaal niet verwacht.

De kans is dus aanwezig dat dit voor de coureur een beginnersgelukje was. Maar alsnog is het heel knap om vanaf deze afstand meteen raak te gooien. En aangezien Daniel ook niet heel groot is, had hij zijn lengte ook niet mee. Tóch wist hij hem in 1x raak te gooien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Het is voor Daniel een tijd van ontspannen, want het Formule 1 seizoen zit er voor de komende maanden op. Deze tijd kan hij dus perfect benutten om fit te blijven, uit te rusten en dingen te doen die hij leuk vindt. Ook heeft hij ruim de tijd om een nieuwe hobby te leren, dus basketballen is misschien wel een optie voor hem. Wellicht weet hij dan ná zijn carrière in de F1 nog een switch te maken naar basketbal. Of is dat voor nu nog te ver gezocht?