Leuke terrassen in Utrecht om speciaalbier te drinken

Sinds ruim 2 weken zijn de terrassen weer geopend. Gelukkig maar, want het lekkere weer is niet langer meer uitzondering op de regel. Van tevoren reserveren en dan kunnen we weer een paar biertjes wegtikken op een zonnig terras. Woon je in Utrecht óf staat er een dagje Utrecht op de planning? Check dan één van deze 10 mooie terrassen in Utrecht. Eerder vertelden we je ook al welke terrassen je in Amsterdam moet bezoeken.

1. De Rechtbank

Een bezoek aan een rechtbank staat waarschijnlijk niet hoog op je verlanglijst, maar dit restaurant is zeker de moeite waard. Het pand was oorspronkelijk een klooster en werd vervolgens omgebouwd tot rechtbank. Dit is vervolgens weer veranderd in een restaurant, met mogelijkheden om te blijven overnachten. Een rijke geschiedenis dus. Heb je een feestelijke gelegenheid in Utrecht of zin om uitgebreid te dineren, dan mag je dit terras niet missen.

2. Ledig Erf

Het Ledig Erf café staat bekend om de speciaalbieren die je hier kunt drinken. Hou jij van speciaalbier, dan mag je dit terras dan ook zeker niet aan je voorbij laten gaan. Bij Ledig Erf is het altijd een komen en gaan van mensen. Tip: combineer je terras-middag met een bezoek aan het Louis Hartlooper Complex voor een leuke film.

3. Strand Oog in Al

Deze hotspot, ook wel SOIA genoemd, is de perfecte plek voor als het lekker weer is. Voor een strandervaring hoef jij niet helemaal af te reizen naar Zandvoort of Scheveningen. Pal aan het water geniet je hier van een borrelplank, één van de feesten die hier worden georganiseerd of een zomerse BBQ.

4. Orloff

Van Orlof zijn er twee verschillende locaties in Utrecht te vinden. Allebei hebben ze hun eigen, unieke karakter en zijn ze zeker de moeite waard. Bij Orloff in de binnenstad bevind je je al gauw in het bruisende centrum van de stad. Zoek een geschikte plek op, bestel een cappuchino of een glas wijn en kijk heerlijk naar de voorbij lopende mensen. Want laten we eerlijk zijn: dat is één van de meest vermakelijke dingen op het terras. Orlof aan de Kade bevindt zich wat meer buiten het centrum. Het voordeel hiervan is dat je wat rustiger kunt borrelen én mooi uitzicht op het water hebt.

5. Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel bevindt zich aan de Oudegracht. Deze locatie is dus perfect als jij tijdens een dagje stad even een break wil. Het terras grenst meteen aan de Oudegracht, maar binnen is het ook zeker de moeite waard. Tip: vraag om een high-wine met een plekje in de binnentuin. Daar zit je afgescheiden van de drukke gracht en kun je volledig tot rust komen met jouw vriendengroep.

6. Lefebvre

De Neude mag natuurlijk niet ontbreken in een lijst van de mooiste terrassen van Utrecht. Hier vind je veel drukte en gezelligheid. Vrijwel alle cafés hebben een groot terras, waar je tot in de late uren terecht kan. Zoeken jij en je vriendin iets wat iets rustiger is? Schuif dan aan voor een goed glas wijn op het terras van Lefebvre.

7. Het Gegeven Paard

Neem je de bus naar het centrum, dan kun je Het Gegeven Paard haast niet missen. Dit terras is onderdeel van Tivoli. Binnen ziet het er gezellig uit, maar ook het terras is perfect voor een drankje en wat te eten. Zeker in de zomermaanden is het hier druk, ook doordat veel mensen op de grote trappen voor het terras plaatsnemen om de zonnestralen mee te pikken.

8. De Pomp

Hebben jij en je maten zin in een lange chill-sessie in de zon? En houden jullie van eten dat net iets anders is dan een schaal bitterballen? Check dan eens De Pomp. Dit ruime terras en restaurant zijn gebouwd op de plek waar vroeger een benzinepomp stond. Gelukkig kan je nog steeds bijtanken, met een koud biertje.

9. Roost aan de Singel

Relaxen kan je ook prima doen bij Roost aan de Singel. Trek je terug in één van de lounge-plekken of plof neer in het gras. Doordat dit terras aan het water grenst, is het ook een perfecte plek om boten te kijken. Natuurlijk mét een glas speciaalbier in de hand of iets anders van de menukaart.

10 Klein Berlijn

Deze tent heeft een stoer karakter en is lekker laagdrempelig. Hier kan je vooral terecht voor kleine gerechten, zoals tosti’s. De hippe inrichting en de ongedwongenheid zorgt ervoor dat je Klein Berlijn niet aan je voorbij mag laten gaan.