Kerstdates in 2020

De restaurants blijven waarschijnlijk nog even gesloten en met de complete familie dineren gaat waarschijnlijk ook niet door, maar natuurlijk kan je zelf creatief nadenken en een goed plan smeden om je vriendin mee op date te nemen. En het leukste hiervan: het hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten. Want elk meisje zou het heel leuk vinden om mee genomen te worden, zonder dat ze precies weet wat je allemaal gepland hebt. We hebben een aantal leuke kerstdates voor je uitgestippeld, die je tóch kan doen in tijden van thuisblijven.

Deze 5 kerstdates kan je plannen dit jaar

Hoe fijn is het om lekker romantisch op date te gaan en je niet eens zelf met ideeën hoeft te komen. Daar zijn wij voor, want we hebben al een aantal geniale dates voor je uitgestippeld.

1. Zet de kerstboom op

Natuurlijk is het niet écht kerst wanneer je geen kerstboom in huis hebt gehaald. Ga daarom op zoek naar de mooiste kerstboom die je kan vinden. Dit kan je doen door bij verschillende tuincentra te kijken naar de mooiste boom. Heb je de perfecte boom gevonden? Neem die dan mee naar huis en zet hem samen op. Versier hem met je favoriete kerstverlichting en kerstballen of haal nieuwe versiering in huis. De kans is groot dat je hard moet lachen samen, omdat een kerstboom optuigen soms best lastig kan zijn. Wanneer je daarmee klaar bent, kan je er gelijk nóg een date achteraan doen, als jullie daar dan nog energie voor hebben.

kerstdate ga shoppen

2. Bak samen kerstkoekjes

In een kerstboom horen natuurlijk ook heerlijke snoepjes en koekjes, zodat je elke keer wanneer je langs de boom loopt, iets lekkers kan pakken. Maak als tweede date kerstkoekjes die je in de boom kan hangen. Het internet staat vol met lekkere recepten. Wanneer de basis van je koekje af is, kan je hem nog helemaal versieren met leuke bakdecoratie. Geloof ons: je bent daarna ontzettend trots op elkaar hoe mooi de koekjes zijn geworden.

3. Zoek de sneeuw op

En nee, je hoeft voor sneeuw helemaal niet naar de Alpen. Snowboarden en skiën kan namelijk ook gewoon in Nederland. Waarschijnlijk zal er dit jaar ook geen dik pak sneeuw liggen, dus de kans is groot dat het niet buiten kan. Wel kan je naar een indoor ski- en snowboard centrum. Daar heb je meestal verschillende pistes waar je af kan. Ben je nog niet zo ervaren? Ook dan is het ontzettend leuk om daarnaar toe te gaan. Probeer het zelf te leren, of boek een ski-les. Plezier in de sneeuw is sowieso gegarandeerd.

Daniel-Craig-kerstdate

4. Bezoek een andere stad

Wanneer je er écht op uit wilt, is het leuk idee om een andere stad te bezoeken. In deze tijd is het niet handig om naar het buitenland te gaan, maar er zijn genoeg steden in ons eigen land waar je een leuke dag kan beleven. Ga bijvoorbeeld naar Maastricht, waar je kan genieten van een prachtig heuvelland. Of ga naar Amsterdam, waar de complete stad is versierd en je gezellig op de Dam een warme chocolademelk kan drinken. Wellicht is het een leuk idee om voor die dag een auto te huren, zodat je extra flexibel bent en altijd nog naar een andere stad kan, mocht je snel zijn uitgekeken.

5. Ga kerstshoppen

Wanneer je nog extra kleding nodig hebt, of je wilt een leuke kerst outfit, is het een leuk plan om voor elkaar te gaan kerstshoppen. Stel apart van elkaar per winkel een outfit samen en laat het elkaar passen. Bevalt het jullie allebei? Dan kan je hem altijd kopen. Maar hoe dan ook is het lachen gegarandeerd, als je iets kiest dat uiteindelijk totaal niet staat.