Je relatie nieuw leven inblazen met leuke hobby’s voor jou en je partner

Je loopt over straat en ziet die vervelende koppels hand in hand, zoenend en tot over hun oren verliefd langs je lopen. Het zou verboden moeten worden. Toch liep jij niet al te lang geleden met jouw partner ook zo rond. En jullie zijn nog steeds helemaal wild van elkaar, maar zouden wel een snufje peper kunnen gebruiken om die relatie wat pit te geven. Ga een van de volgende hobby’s met je partner aan, dan zie jij straks ongetwijfeld een ander verveeld koppel jaloers naar jullie staren omdat jij ook weer knus met je partner over straat loopt.

 1. Golfen

  Golfen is de perfecte combinatie van sporten en wandelen. Zeker als je het beide voor het eerst doet is het erg gezellig om tegelijkertijd de juiste technieken te ontwikkelen. Ga samen op les of in een groep en leer meteen andere mensen kennen. En onderschat het niet, golfen kan best zwaar zijn!

 2. Bier brouwen

  Een van onze redactieleden vertelt dat hij in het verleden met zijn vriendin had besloten samen bier te brouwen. Zelf bier brouwen is de ideale manier om te kijken of jullie klaar zijn voor wat meer verantwoordelijkheid. Houdt je partner maar niet op over een hond? Ga eerst eens kijken of jullie een lekker biertje kunnen maken want dat is nog helemaal zo makkelijk niet.

  Het kost tijd, geduld en toewijding. Wanneer ik mijn collega vraag of het goed was gelukt kijkt hij me grinnikend aan. Zijn vriendin en hij hadden allebei hun eigen bier gemaakt en dat van haar smaakte beter dan dat van hem. Best leuk dus, om er een kleine wedstrijd van te maken. Heb je de eerste ‘ronde’ verloren? Daag je partner dan uit voor revenge en zorg dat jouw bier er de keer erop wel met vlag en wimpel bovenuit steekt. Jullie kunnen je vrienden laten langskomen om te beoordelen!

 3. Backgammon

  Een van redactieleden kwam op backgammon, dat is dat spel in die houten doos dat er ietwat ingewikkeld uitziet. Laat je daardoor niet ontmoedigen, het is juist leuk als jullie er beide nog niet bekend mee zijn want dan groei je samen naar hetzelfde niveau.

  backgammon met partner

 4. Kitesurfen

  Kitesurfen is voor de echte adrenalinejunkies aan wie een wandeling in het park bij lange na geen voldoening geeft. Of juist voor die mensen die zichzelf echt even willen uitdagen. Activiteiten zoals kitesurfen zorgen voor een adrenalinekick en het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer jullie deze adrenalinekick beide ervaren met elkaar in de buurt, dat jullie je (weer) meer aan elkaar zullen hechten. Kortom, het is de perfecte manier om die vlinders weer een beetje te laten vliegen!

 5. Padel

  Padel is helemaal hip. Niet iedereen op de redactie kende het direct, maar in de grote steden wordt het veel gedaan. Het is een mix tussen tennis en squash en wordt gespeeld in vierkante hokken (de muren zijn onderdeel van het speelveld). Het is een leuk spel om alleen met je partner te doen maar je kan het ook spelen met vier man. Vind een locatie in de buurt waar een padelbaan te vinden is en je hebt de perfecte wekelijkse hobby met je partner.

 6. Wielrennen

  Het is even een investering want een goede wielrenfiets plus outfit is geen voordelige aankoop, maar als je dat eenmaal hebt dan heb je er eindeloos plezier van. Je kunt samen mooie routes uitzoeken, leuke plekjes om tussendoor een drankje te doen en ergens lunchen, en je kan het zelfs met meerdere vrienden doen. Zijn jullie beide helemaal verkocht? Dan kun je de fietsen bovenop de auto vastmaken en meenemen voor mooie routes tijdens jullie vakantie.

 7. De schietbaan op

  Met z’n tweeën naar de schietbaan. Het is niet de meest voor de hand liggende hobby, en ook niet de meeste goedkope, maar het is er wel een waar je echt even je ei kwijt kan. Let op: ga er niet heen als jullie net ruzie hebben gehad want dan kunnen dingen verkeerd aflopen. Je wil de dag erna wel weer met z’n tweeën op die wielrenfietsen kunnen stappen!

 8. Fierljeppen

  Het is de oudste extreme sport en zorgt voor hele hilarische momenten. Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt en dat jullie beide outfits hebben klaarliggen die vies mogen worden. Ga op zoek naar sloten in de buurt en pak iedere keer weer een nieuwe sloot voor de afwisseling.

 9. Skiën op de borstelbaan

  Op verschillende plekken in Nederland heb je borstelbanen waar je kunt skiën en snowboarden. Als jullie nog niet zoveel ervaring hebben kunnen jullie op les gaan. Hebben jullie meer behoefte om gewoon zelf te skiën? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om een abonnement te nemen en iedere week met zn tweeën die borstelbaan volledig te veroveren.

  partner hobby

 10. Schilderen

  Het is het leukst als jullie er beide enigszins gevoel voor hebben, want niemand vindt het leuk om op het niveau van een 3-jarig kind te zitten verven naast een ware Picasso. Om nieuwe technieken te leren kunnen jullie er ook voor kiezen om samen een keer in de week les te nemen of een keertje een workshop uit te proberen.

Meer zin om binnenshuis te blijven? Dit zijn 10 leuke date ideeën voor een avondje thuis.