Leuke activiteiten als Vaderdag tips

Op Vaderdag geven we net even wat meer om onze vaders. De man waar we tegenop kijken en waar we veel van hebben geleerd. Die mag gevierd worden! Er zijn meer dan genoeg activiteiten voor Vaderdag te verzinnen. Dit is een overzicht van 10 tips.

1. Stedentrip in Nederland

Nederland is ontzettend groot en veel diverser dan je misschien zou denken. Eén van de perfecte activiteiten die je op Vaderdag kunt doen, is dan ook een citytrip. Pak de auto, stippel een route uit en breng een bezoek aan een stad waar jullie allebei nog niet zijn geweest. Breng een bezoek aan de hoofdstad, neem een kijkje in Den Bosch of ga nog zuidelijker naar Maastricht. Na de nodige sightseeing is er vast en zeker ruimte om heerlijk bij te komen met een goed glas bier.

2. Verras hem met diner waarbij iedereen één gang verzorgt

Zijn jullie thuis met meerderen, dan is dit een goed moment voor een kleine reünie. Besluit om je vader eens flink in de watten te leggen door uitgebreid te koken. Liefde gaat tenslotte door de mag. Neem allemaal één gang voor je rekening en zorg er hierbij voor dat al zijn lievelingsgerechten de revue passeren in het menu.

3. Whisky proeverij aan huis

Is jouw vader gek van whiskey? Bestel dan een pakket (of laat iemand die er in is gespecialiseerd aan huis vertellen over verschillende whiskeys) en ga er goed voor zitten. Wat ruiken jullie, hoe proeft het, van welke soort is je vader het grootste fan? Weet je na de activiteit welke whiskey hij het lekkerst vindt? Dan heb je meteen een leuk Vaderdag cadeau voor volgend jaar.

vaderdag activiteiten

4. Vette sport zoals mountainbiken of wielrennen

Misschien wel de leukste activiteiten voor Vaderdag zijn de sportieve. Houden jullie allebei van sport en is het lekker weer? Gebruik deze dag dan om lekker de mountainbike of wielrenfiets te pakken. Zo zijn jullie én sportief bezig én brengen jullie tijd door samen.

5. Rustigere sport zoals golf

Is jouw vader al wat ouder of niet zo bezig met sport? Probeer dan eens te denken aan een wat rustigere activiteit. Golf is bijvoorbeeld een sport die jullie gemakkelijk een dag kunnen doen en waarbij er ondertussen ook veel tijd is om nog de nodige lessen van je vader te leren.

6. Neem hem mee naar een museum

Is je vader fan van treinen? Houdt hij van moderne kunst? Of is hij misschien geïnteresseerd in het verleden van The Beatles? Voor elke interesse, hobby en passie is er wel een museum te verzinnen. Eén van de activiteiten op Vaderdag kan dus zijn om met z’n allen naar een museum te gaan en dat meteen te combineren met een stedentrip.

7. Barbecueën in de tuin

Met heerlijk weer hoef je niet per se ergens heen: je kan net zo goed in je eigen relaxte tuin blijven. Wél met een BBQ tot je beschikking, natuurlijk. Show je pa dat jij prima de perfecte barbecue kan verzorgen en laat hem juist achterover leunen met een biertje in zijn hand. Succes gegarandeerd!

activiteiten voor vaderdag

8. Huur een bootje en maak een mooie vaartocht

Willen jullie eropuit, maar hoeven jullie niet jezelf per se in het zweet te werken? Ga dan voor een relaxte rondvaart of huur een bootje waarmee je kan aanmeren wanneer je wil. Door de stad vanaf het water te ervaren kijk je toch anders naar je omgeving en het mooie weer leent zich perfect voor zo’n ontspannen dag.

9. Neem hem mee naar de bioscoop

Eén van de activiteiten voor Vaderdag die het altijd goed doet, is een bezoek aan de bioscoop. Sommige films vinden jouw andere familieleden en je vriendin nou eenmaal niet leuk, maar kan jouw vader maar al te goed waarderen. Een goede oorlogsfilm of juist een modern actiespektakel; grote kans dat jullie allebei met een grijns de zaal weer verlaten.

10. Zorg voor een verzorgde dag aan het strand

Hebben jullie een grote familie en heeft iedereen zin om er eens lekker een dagje op uit te gaan? Ga met z’n allen naar het strand. Alleen met je vader kan dat natuurlijk ook: lekker uitwaaien, een frisse duik en daarna lekker naar een strandtent: het ultieme relaxte gevoel.

Je pa is natuurlijk erg belangrijk voor je, maar wat nou als hij ooit opa wordt en jij cadeaus krijgt op Vaderdag? Check onze 10 signalen dat jij klaar bent om vader te worden om te zien of dat moment al dichterbij is dan je misschien dacht.