Hoe kies je een goede auto?

Natuurlijk moet je bij het kopen van je nieuwe of tweedehands auto op een aantal dingen letten. Het interieur en exterieur moeten er netjes uit zien, maar ook motorisch moet hij in perfecte conditie zijn. En voor de rest komt je keuze dan helemaal door welke smaak je hebt. Hou je van een kleine compacte auto, of ga je toch liever voor een SUV?

Er zijn genoeg van beiden geproduceerd, maar van sommige vragen we ons echt af wat de fabrikant van de auto heeft gedacht. Voor ons gevoel gingen ze bij een aantal modellen echt voor de prijs van lelijkste auto ter wereld. Daarom hebben we de 5 lelijkste auto’s ooit voor je verzameld, die je maar lekker bij de dealer moet laten staan.

De 5 lelijkste auto’s ooit

1. Nissan Cube

Een auto en kubus in één, dat klinkt toch al als een slecht plan? Oké, het enige handige van een kubusvormige auto is dat je meer spullen kwijt kan omdat de auto niet schuin afloopt. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je je hoofd niet stoot, omdat het dak een stuk hoger is. Maar er zijn cosmetisch totaal geen voordelen aan deze auto. Je ziet dat hij voor het gemak is gemaakt. Maar voor ons lijkt het op een verhuisdoos waar ze wielen onder hebben gezet. Maar oordeel vooral zelf.

Nissan Cube lelijkste auto's ooit

2. Fiat Multipla

Alsof ze twee verschillende modellen auto’s in één model wilden krijgen. Gelukkig heeft Fiat dit zelf ook al snel genoeg ingezien en heeft de productie van de lelijke auto gestopt. En in het jaar 1999 kregen ze zelfs tijdens de Top Gear Awards de prijs voor ‘Lelijkste auto.’ Als dat al niet genoeg zegt over het uiterlijk van deze bolide.

Fiat Multipla lelijkste auto's ooit

3. Daihatsu Move

Op een of andere manier zie je dat iets wat anders is aan deze auto. Wellicht omdat het lijkt op de Japanse, op afstand bestuurbare auto’s die altijd kapot gingen? De Daihatsu Move ziet er in ieder geval echt niet uit (en oogt even fragiel als die op afstand bestuurbare auto’s). Vierkanter kon niet en de wielen konden niet klein genoeg. Het lijkt niet in proportie en dat is toch wel belangrijk aan een auto.

Daihatsu Move

4. Pontiac Trans Sport

Als je het over het vervoeren van heel veel spullen hebt, kom je al gauw uit bij de Pontiac Trans Sport. Deze auto lijkt in de fabriek gewoon wat langer uitgerekt te zijn geworden. Niet alleen kan je je complete familie kwijt inclusief achterkleinkinderen, ook hoef jij je geen zorgen te maken dat je te weinig plek hebt voor je koffers (of verhuisdozen).

Pontiac Trans Sport

5. Ssangyong Rodius

Ooit een auto gezien die vanaf de buitenkant uitziet als een lijkwagen, maar binnen uitziet als een Tesla Model X? Nou, bij Ssangyong hebben ze zo’n wagen weten te maken. Overigens is er écht al een keer een Tesla Model S omgebouwd tot lijkwagen. Met een bizar lange achterkant passen er maar liefst 7 mensen in deze auto. In deze tijd natuurlijk niet helemaal handig. Maar straks als het weer kan, neem je gewoon je complete vriendengroep mee tijdens je roadtrip.

Ssangyong Rodius