Is een goedkope whisky lekker?

Net zoals je klassieke, hybride en volledig elektrische auto’s hebt, zo heb je ook binnen de whisky’s verschillende soorten. Zo is de grain whisky eigenlijk een hele eenvoudige basis drank. Dat wil niet zeggen dat het altijd goedkoop is. Een trede hoger vinden we de blended soorten, zeg maar de mengeling tussen grain- en malt whisky. Binnen deze categorie is er een bijzonder grote variëteit te ontdekken en vaak is dit type whisky aangenaam geprijsd. Vergis je overigens niet: een blended malt kan nog steeds een fors prijskaartje hebben. Wil je echter het neusje van de zalm, dan kom je al snel terecht in de categorie malt whisky’s. Deze is gemaakt van gerst en gestookt op de veelal traditionele manier en vele jaren gerijpt. Dus ben jij op zoek naar een lekkere, goedkope whisky? Wij hebben vijf interessante onder 20 euro voor je geselecteerd.

The Famous Grouse

Je zal het wellicht niet zeggen, maar deze Famous Grouse is geen blended whisky, maar een onvervalste grain whisky. Het is vanwege de prijs een van de populairste whiskysoorten. Reken op een aangenaam zachte whisky.

goedkope whisky's

Check deze link om The Famous Grouse te bestellen

 • Land van herkomst whisky: Schotland
 • Whisky regio: Highland
 • Soort whiskey: Grain

Highland Chief 70cl Green

De Highland Chief is een blended variant met een aangenaam zachte turfsmaak. Dit is overigens geen gevolg van een uitgekiend rijpingsproces, maar door het toevoegen van geturfd water. Dat klinkt een beetje kunstmatig, maar de smaak is er niet minder om.

goedkope whisky

Check deze link om Highland Chief te bestellen

 • Land van herkomst: Schotland
 • Soort whiskey: Blended

White Lion 70cl

White Lion is eigenlijk een whisky die je elke dag kunt drinken. Het is een onvervalste blended whisky waarin enkele malt whisky zijn vermengd met grain whisky. De White Lion drinkt makkelijk weg en is de ideale frank om te gebruiken in een cocktail.

white lion

Check deze link om White Lion te bestellen

 • Land van herkomst: Schotland
 • Soort whiskey: Blended

Glen Talloch 8 Years Blended Malt 70cl

Glen Talloch is een van de weinige echte malt whisky’s die prima geprijsd zijn. Ondanks de jonge leeftijd van 8 jaar is het een zeer aangename whisky voor de beginnende drinker.

glen talloch

Check deze link om Glen Talloch te bestellen

 • Land van herkomst: Schotland
 • Soort whiskey: Malt

Clontarf Black 70cl

Clontarf Black behoort tot de standaard collectie van menig liefhebber. De reden is niet enkel de aangename prijs, maar zeker ook de verfrissende smaak. Het is een prima keuze om de drank te ontdekken. Het enige risico wat er aan vast zit, is dat je het te lekker gaat vinden.

goedkoop whisky bestellen

Check deze link om Clontarf Black te bestellen

 • Land van herkomst: Ierland
 • Soort whiskey: Blended