Anno 2020 dient een man zijn leven te verrijken met leuke hobby’s. Het is namelijk allemaal gezellig, maar elke zondag Netflix en chill? Kom op, er is meer daarbuiten. Nu begrijpen wij dat je niet gaat breien of hot yoga mee gaat doen met je vriendin, maar ga voor één van de onderstaande mannelijke hobby’s.

1. Cursus Sommelier

Hoeveel glazen wijn drink je in een mensenleven? Veel, want elk jaar wordt er per persoon 21 liter wijn gedronken. Ja, je leest het goed. Nu wil je op zijn minst dat deze liters goed smaken, er misschien een verhaal over vertellen is en wie weet er een dame mee inpalmen. Met een kleine cursus kom je al een heel eind.

wijn drinken

2. Salsa dansen

De heupen mogen losser. Dit is vooral een perfecte hobby voor vrijgezellen mannen, want wie wil nou niet de billen laten schudden van een latina. Dit zal ook zorgen voor meer zelfverzekerdheid als je met je vrienden gaat stappen, want jij hebt met een aantal lessen al betere moves.

3. Opknappen/maken van industriële items

Heb je een schuur of ruimte over, dan zijn de zondagen heerlijk om te timmeren en te lassen. Ga net als je vriendin op Pinterest, waar je zoekt naar toffe DIY lampen, kasten, stoelen, etc. Na je eerste projecten kloppen je vrienden bij je aan, want zij willen ook zo’n tof item in hun mancave. Misschien wel een hobby voor de ‘oer man’, maar er is niks zo handig als goed met je handen zijn.

werkplaats man

4. Golfen

Dit is misschien wel de meest ontspannende hobby voor mannen: golfen. Met je vrienden genieten van het zonnetje en de tijd voor elkaar nemen en dan ook nog eens een balletje slaan. Wat top. Bovendien kan je deze hobby ook nog uitoefenen als je wat ouder bent. Het is dus een bezigheid voor het leven. Mocht je eerst willen kijken of dit wel iets voor jou is, dat kan zeker. Schaf eerst wat golf kunstgras aan en kijk of jij een geboren Tiger Woods bent.