In het swingende Londen in de jaren ’60

De film Legend met Tom Hardy zou je bijna kunnen omschrijven als een biografie. In de jaren ’60 waren Ronald en Reggie Kray een van de grootste gangsters die in Londen rondliepen. Zij bouwden samen een volledig imperium op die The Firm heette. Tom Hardy, die beide hoofdrollen speelt, was eerst eigenlijk van plan om voor de rol van Ronald te gaan. Regisseur Brian Helgeland dacht daar overigens anders over, hij vond Tom eerder bij Reggie passen. Uiteindelijk had Tom helemaal niets te klagen en kreeg hij beide rollen toegeschoven.

Deze gangsterfilm met Tom Hardy staat op Netflix en is een echte must-see

Reggie is van de twee broers de wijze en verstandige. Ronald heeft daarentegen een kort lontje en is nogal psychopathisch. De rollen staan dus erg ver uit elkaar, maar dat is geen enkel probleem gebleken voor Hardy. Je hebt bijna niet door dat beide rollen door dezelfde acteur gespeeld worden.

Reggie en Ronald staan graag in het middelpunt. Zo zijn ze vaak te zien op televisie in talkshows, en zie je ze overal terug in de showbizzness. Alles tussen hen gaat goed, totdat Reggie een romance krijgt met Frances Shea. Reggie moet op een gegeven moment weer terug de bak in en dat betekent dat Ronald er alleen voor staat. Ronald krijgt z’n psychopathische neigingen niet onder controle en jaagt hiermee klanten weg. Ondertussen krijgt hij ook nog de opgave om uit de handen van de politie te blijven.

Legend is een langdurige film

De film is ijzersterk, maar heeft een afspeeltijd van meer dan twee uur. Je moet er dus wel zeker een avond voor vrijhouden en er goed voor zitten. Door Tom Hardy’s geweldige acteerwerk is de film zeker een aanrader en momenteel gewoon te zien op Netflix.

Ben je nu benieuwd wat je kan verwachten van de film Legend? Bekijk hieronder dan eerste nog even de trailer:

 

Benieuwd naar meer aanrader met Tom Hardy? Lees hier meer over de actie-film Havoc met Tom Hardy in de hoofdrol.