Stagiaire pakt iedere week vliegtuig naar kantoor

Sophia woont nog bij haar ouders in Charleston, een stad in de staat South Carolina. Echter bevindt haar stageplek, het bedrijf Ogilvy Health, zich in Parsippany, zo’n 1.200 kilometer verderop. Dat is toch niet te doen, zou je denken?

Nou, daar denkt Sophia dus heel anders over. In plaats van maandelijks een vermogen te slijten aan één of ander krakkemikkig appartementje in New York, wat praktisch naast haar stageadres ligt, kiest ze om elke week naar kantoor te vliegen. De stagiaire kan zich in New York namelijk geen geschikte huisvesting veroorloven, waardoor ze zich nu genoodzaakt ziet om deze weg te hanteren.

Sinds begin juni neemt Sophia elke week een vlucht van anderhalf uur om op tijd op haar zomerstage te komen. Je zou misschien denken dat dat voor onnodig veel gedoe zorgt, maar volgens de Amerikaanse is niets minder waar. Voor haar is het juist een manier om veel geld te besparen, zo legt ze uit. Gezien ze slechts één dag per week op kantoor wordt verwacht heeft ze ervoor gekozen om gewoon bij haar familie te blijven wonen in plaats van voor het dure leven in de stad te kiezen.

Geen huurkosten

In plaats van elke maand omgerekend zo’n $ 3.400 te moeten betalen aan de huur, boekt Sophia voor elke dag dat ze naar kantoor moet een retourticket van zo’n $ 100, waardoor ze iedere maand slechts $ 400. Deze ietwat vreemde, maar tegelijkertijd 0ok lucratieve manier heeft ervoor gezorgd dat ze in staat is zowel geld te besparen als om haar stage te voltooien. Overigens steunen haar werkgevers haar daarin. Heel bevorderlijk voor het milieu is het alleen niet…

Sophia heeft er een TikTok over gemaakt, die hieronder te bekijken is:

@sophiacelentano48 day 2 commuting from charleston to new jersey🫶 #fyp #foryou #commuter #corporateintern #adagencyintern ♬ original sound – Sophia Celentano