Lange winterjassen voor mannen

Een winterjas moet aan een paar eisen voldoen. Allereerst moet hij genoeg warmte en comfort bieden om de koude wintermaanden te kunnen doorstaan. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van stijl. Jouw uitdagende opdracht: combineer deze twee werelden in jouw look. Met de juiste lange winterjas kan jij hoofden laten draaien. Om je een handje te helpen hebben wij de stijlvolste lange winterjassen voor jullie op een rijtje gezet. Check ze hieronder.

Overcoat

We kunnen er simpelweg niet omheen. De overcoat blijft één van de stijlvolste winterjassen voor de moderne man. Veelzijdig, makkelijk te combineren en nog comfortabel ook. Je kunt de overcoat rocken in talloze outfits. In onze ogen is een coltrui de stijlvolste trui voor onder een overcoat. Zo stel je een nette look samen waarmee alle ogen op jou gericht zullen zijn. Maar ook in een streetstyle of casual outfit kan de overcoat prima. Deze jas komt voor in talloze kleuren en soorten.

stijlvolste winterjassen MAN MAN
Foto via: Instagram Kosta Williams

Ga voor een iconische variant in het camel, grijs, navy of zwart. Hier zit je altijd, maar dan ook écht altijd, goed mee. Mocht je toch nét wat gedurfder zijn, ga dan voor een geruite overcoat. Hierbij is wel van belang dat je de rest van je outfit zeer rustig houdt.

Parka

Naast een trench- en overcoat heb je ook een jas nodig die je door het gure weer in ons land helpt. Regelmatig krijgen we natuurlijk te maken met regen en wind, en de parka is daar perfect tegen bestand en nog stijlvol ook. De laatste jaren heeft deze jas zijn plek veroverd als fashion item. De jas staat natuurlijk vooral heel goed in een street look, in combinatie met een mooie jeans en cleane sneakers. Maar ook bij een pantalon kun je een parka rocken, zo creëer je een gedurfde combinatie van formeel en streetstyle. Hoe dan ook, de parka is door zijn comfort en stijl perfect voor de koudere maanden.

lange winterjassen MAN MAN
Foto via: Instagram Magic Fox

De parka is het meest iconisch in het olijfgroen. Deze heeft een militaire uitstraling en gaat samen met al jouw jeans. Ook zwart en navy zijn stijlvolle keuzes. Je kan er vaak zelf voor kiezen om de bontkraag eraf te halen (dat lijkt ons toch wel het beste).

Trenchcoat

De trenchcoat is een klassieker. Wij denken dan ook niet dat deze ooit uit het straatbeeld zal verdwijnen. De jas dateert uit 1850 en was oorspronkelijk een vervanging voor de wollen overcoat die werd gedragen door Britse en Franse soldaten. De jas is perfect te combineren met een pak, maar ook bij een smart outfit staat een trenchcoat zeer goed. Bovendien is de jas zeer comfortabel, hij beschermt je tegen weer en wind. En dat is precies wat we willen deze maanden; een combinatie van stijl en comfort.

stijlvolste winterjassen MAN MAN
Foto via: Instagram Sandro

Net zoals bij de overcoat is de trenchcoat zeer gewild in de kleur camel. Combineer je trenchcoat met een donkere pantalon, cleane sneakers en een basic sweater of T-shirt voor een onuitwisbaar voorkomen.

Er zijn bepaalde items die altijd in de mode zullen zijn, en die je dus altijd kunt dragen.