Mensen scheiden anno 2023 meer dan ooit

Het zal je misschien opgevallen zijn dat niet iedereen meer standaard met elkaar gaat trouwen. Ondanks deze afname blijft het aantal scheidingen ook nog steeds toenemen. Er kunnen natuurlijk ontzettend veel redenen zijn waarom een huwelijk niet langer stand kan houden. Toch lijken de meeste scheidingen plaats te vinden in tijden waarin het op economisch gebied goed met het land gaat. Dat is ook niet zo gek; het kost aardig wat geld. Zodra het op economisch gebied goed met een land gaat, kunnen mensen de scheidingen ook weer beter betalen. Toch is deze trend niet altijd van toepassing en blijven de daadwerkelijke redenen toch echt per koppel verschillend.

 

In welke landen komen scheidingen het vaakst voor?

Dat scheidingen overal ter wereld plaatsvinden, zal je dan ook niks verbazen. Natuurlijk is het niet in elk land even makkelijk en dat is misschien ook wel terug te zien in de landen waar het scheidingspercentage het laagst is. Maar in welke landen is dit dan precies?

welke landen meeste scheidingen

Het Twitter-account World of Statistics heeft op een rijtje gezet hoeveel procent van de huwelijken in 2021 het niet heeft gehaald. Het land met het minste aantal scheidingen in 2021 was India, waar maar 1% van de huwelijken het niet heeft gehaald. In Zuid-Afrika lag dit percentage wat hoger; daar heeft 17% van de huwelijken het niet gehaald. Nederland plaatst zich van de 33 landen op de lijst als 23e, met een scheidingspercentage van 48%. Het land met de meeste scheidingen was Portugal, waarvan 94% van de huwelijken het niet heeft gered. De omliggende context is voor het bekijken van deze cijfers daarentegen wel heel belangrijk: zo zou het goed kunnen zijn dat er in Portugal bijvoorbeeld maar heel weinig mensen getrouwd zijn in 2021. Als er dan een stel uit elkaar gaat, nemen de percentages al heel snel toe. Zie hieronder de desbetreffende Tweet van World of Statistics:

Lees ook: Sylvie Meis lijkt ondanks scheiding goed in haar vel te zitten en geniet in strak badpak.