In La Révolution ervaren we de Franse Revolutie als nooit tevoren

Op Netflix vinden we meer dan genoeg topseries. Tegelijkertijd kan een nieuwe serie zo nu en dan echt geen kwaad. Ben jij fan van series die zich in de geschiedenis afspelen? Dan hebben we goed nieuws: vanaf vandaag staat La Révolution namelijk op Netflix. Deze serie neemt ons mee terug naar een fantasy-versie van de 18e eeuw in Frankrijk. De Franse Revolutie die plaatsvindt in de serie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er gaat namelijk een lange periode aan vooraf van sociale ongelijkheid.

La Révolution

Ongelijkheid tussen de armen en de rijken

De trailer van La Révolution laat ons duidelijk de ongelijkheid zien in de samenleving. De adel geniet van grote luxe en uitgebreide feesten, maar de armen worstelen met honger, armoede en ziekte. Ook moord is aan de orde van de dag. Joseph Guillotin (de uitvinder van de guillotine, die echt heeft bestaan), doet onderzoek naar zo’n moord. Vrij gauw stuit hij op blauw bloed bij het slachtoffer. Wat blijkt? Ze is slachtoffer gevallen aan een mysterieuze ziekte. De tekenen wijzen al gauw naar de rijke bevolking, die de ziekte gebruikt om de armeren uit te roeien.

La Révolution

In La Révolution barst de strijd los

Met de serie is er deels gekozen om de geschiedenis te vertellen, maar is er ook de vrijheid genomen om fantasy-elementen toe te voegen. Hiermee wordt La Révolution een goede mix die ons de Franse Revolutie op een originele manier voorschotelt. Het is nu al duidelijk dat de strijd er keihard aan toe zal gaan. De arme bevolking lijkt misschien in het nadeel te zijn, maar maakt nog steeds een kans om hun omstandigheden te verbeteren. Ze zullen dan echter wel allemaal moeten vechten én hun krachten bundelen. Wat dat betreft doet de serie denken aan Barbariansover de strijd tussen de Germanen en de Romeinen.

Ben je benieuwd geworden naar de serie? Vanaf vandaag staat het eerste seizoen van La Révolution op Netflix.