La Casa de Papel acteur Jaime Lorente in El Cid

Jaime Lorente kennen we allemaal uit La Casa de Papel. Het meest spreekmakende aan zijn personage, Denver, is waarschijnlijk zijn opvallende lach. Verder heeft hij al seizoenen lang een belangrijke rol in het team overvallers van de Spaanse serie. Dat hij ook serieuzere rollen op zich kan nemen bewijst hij met zijn rol in El Cid. 

El Cid

El Cid is de nieuwe Spaanse serie met Jaime Lorente

De serie El Cid gaat over het personage Ruy Díaz de Vivar (gespeeld door Jaime Lorente) en speelt zich af in León en Castilië. Ruy wordt de schildknaap van Sancho, de oudste zoon van koning Ferdinand. Dat ligt gevoelig, want Ferdinand heeft Ruy’s vader in het verleden slecht behandeld. Als er in het koninkrijk steeds meer plannen ontstaan om een aanslag op de koning te plegen, moet Ruy lastige beslissingen maken en kiezen aan wiens kant hij staat.

De Spaanse serie neemt ons dus mee terug in het verleden van Spanje, waarin bloedvergieten, intrige en zwaardgevechten de toekomst van het koninkrijk van Spanje betekende.

Aanrader voor liefhebbers van Spaanse series

Het eerste seizoen van El Cid heeft 5 afleveringen en is te zien via Amazon Prime. Het is nog niet bekend of er een nieuw seizoen aan zit te komen. Als dat wel het geval blijkt te zijn, kan de serie zomaar eens een waardige opvolger worden van La Casa de Papel. Eerder lieten we je namelijk al weten dat La Casa de Papel seizoen 5 ook het laatste seizoen wordt, helaas.

Ben je fan van Jaime Lorente, dan is het fijn om te weten dat de acteur ook nog in een vette Spaanse film te zien is. We hebben het hier over Gun CityDat is een Spaanse gangsterfilm waarin je ook nog een andere bekende van La Casa de Papel zult terugzien. El Cid krijgt op IMDb een 6.4 als cijfer.