Hasta el Cielo is goede Spaanse film op Netflix

We kennen Miguel Herrán natuurlijk vooral als Rio uit La Casa de Papel. Die Spaanse serie is binnenkort toe aan z’n vijfde seizoen. Door de delen heen zijn de hoofdrolspelers behoorlijk populair geworden. Daardoor komt het vaker voor dat ze opduiken in andere Spaanse films of series. Miguel Herrán is hard op weg om één van de populairste Spaanse acteurs te worden. Zo zagen we hem eerder al in Elite. Ook in de Spaanse film Hasta el Cielo speelt hij een rol.

 

Spaanse criminele bende staat centraal in de film

Hasta el Cielo gaat over een groep jonge criminelen. Miguel Herrán speelt Ángel en hij wordt onderdeel van deze groep. Als lid van de groep wordt hij de rechterhand van Rogelio. Hoe meer hij betrokken raakt bij de groep, hoe meer er op het spel komt te staan voor Ángel. Niet alleen binnen het onderwereldcircuit, maar ook in de liefde.

 

Miguel Herrán zet de rol overtuigend neer en ook de rol van zijn vriendin wordt door kijkers als interessant en sterk bestempeld. De film, ook wel Sky High genoemd, wordt gezien als een ‘commentaar op de Spaanse samenleving’ en is daarom een echte aanrader voor fans van het Spaanse genre.

hasta el cielo

 

Miguel Herrán in La Casa de Papel seizoen 5

Naast zijn rol in Hasta el Cielo, zien we Miguel Herrán natuurlijk het liefste in La Casa de Papel. Daar kreeg hij als Rio al veel te verduren in eerdere seizoenen. Het is de vraag of zijn personage één van de bendeleden zal zijn die het einde van de serie gaat halen. In het verleden hebben we namelijk al afscheid moeten  nemen van een aantal publieksfavorieten. In elk geval hoeven we niet lang meer te wachten: de releasedatum van seizoen 5 van La Casa de Papel is namelijk al bekend.