Een kroonluchter van bierflesjes

In een kelder, een café, bij een brouwer of in je vakantiehuis; op veel plekken wordt bier gedronken. De één doet dit in specifieke sferen en de ander gewoon thuis op de bank. Maar op elke plek is deze lamp wel passend voor de liefhebber van bier. De BeerLight is namelijk een kroonluchter gemaakt van bierflesjes. Het licht uit de lamp aan de binnenkant schijnt zo door elk flesje heen en produceert een eigen gloed, afhankelijk van het flesje. Dit kunnen groene flesjes zijn van de standaard biermerken, maar ook andere soorten flesjes van het kratje die jij net op hebt gemaakt. Het leuke is dat je deze zelf kunt verwisselen, dus mocht je de ene soort op een gegeven moment zat zijn, hang je er gewoon andere in.

beerlight

Een bakbeest of iets subtieler?

Bij het eerste bedenken en ontwerpen werd het een enorm ding dat meer dan 100 kg woog. Het moet natuurlijk stevig zijn, want als de lamp naar beneden komt is het een flink gedonder. Daarom is er in de volgende versies een stevig en lichter 9mm houten frame gebruikt en ondertussen zijn er 5 verschillende formaten verkrijgbaar. Je kunt kiezen of je een kroonluchter voor 19, 37, 42, 54 of 61 flesjes wilt. Een café-eigenaar kan hier de bierflesjes van het merk dat daar geschonken wordt in doen ter promotie. Als particulier kun je hier je eigen favoriete flesjes in doen, verschillende of een zelfde merk.

beerlight

Een tof DIY-project

Verschillende horeca-ondernemingen hebben ze al hangen, maar ook café’s en fanatieke particulieren met een mancave. Het is nogal een blikvanger, maar onder het licht van een BeerLight smaakt een biertje wellicht nog beter. Op de webshop zijn ze te bestellen, waarna je gemakkelijk je eigen favoriete bierflesjes erin kunt hangen. Dit kan zomaar tussen de interieurtrends van 2020 passen, van de mancave althans.

Hieronder kan je de instructie video kijken. Wellicht een leuk idee voor jouw volgende DIY-project?