Vaststellen van het probleem

Hoewel 70% van de mensen toegeeft weinig of zelfs niets over SAD te weten, is het een veel voorkomende aandoening. Dit gevoel kan er bij veel mensen voor zorgen dat de seks op een laag pitje komt te staan. Zeker in de maand november, dit schijnt namelijk de maand te zijn waarop dit het heftigst is.

Bare couple feet by the cozy fireplace. Man and Woman relaxes by warm fire with a cup of hot drink and warming up her feet. Close up on feet. Winter and Christmas holidays concept.

Een onderzoek bij 1.000 mensen in Engeland stelde vast dat 77% van de ondervraagden minder energie heeft in de winter, 36% geeft aan minder naar de sportschool te gaan en 29% voelde dat hun sex drive aanmerkelijk minder was. Hoewel slechts 6% van de ondervraagden aan SAD lijdt, was bijna 50% bang dat ze ook onder die categorie vallen.

Gebrek aan zonlicht is de moodkiller voor seks

De oorzaak van SAD is een gebrek aan zonlicht, wat je hypothalamus en de productie van het gelukshormoon serotonine verstoort. Dit verklaart ook meteen waarom we in de winter veel meer eten. We gaan namelijk opzoek naar serotonin rush, die je binnenkrijgt door een shit load aan koolhydraten te eten. Maar deze tijdelijke oplossing zorgt ervoor dat je met een opgeblazen gevoel achter blijft en vaak na de wintermaanden boven je normale gewicht zit.

winter seks slaapkamer man man

Dit zijn de redenen waarom je weinig passie hebt in de winter en het er in de slaapkamer vaak rustig aan toe gaat. Je kunt het probleem verhelpen door overdag meerdere keren naar buiten te gaan of een speciale lamp aan te schaffen die zonlicht nabootst. Het is wellicht de eerste keer in de geschiedenis, dat je door het licht aan te doen, meer kans hebt om bovenop jouw vriendin te duiken.

Dit is waarom je meer ochtendseks moet hebben.