Depressievoedsel

Een welbekend verschijnsel is de winterdepressie. Of deze nou bestaat of dat het een marketingfabel is – mensen zijn over het algemeen minder gemotiveerd en vaker ziek in de winter. In zelfmedelijden wegkwijnend op de bank, terwijl toevallig net het nieuwe seizoen van je favo serie is uitgekomen. En hoe vaak denk jij wel niet: dat kopje koffie of die extra warme chocolademelk met slagroom, die verdien ik en dat heb ik op dit moment echt nodig? Alles in het teken van de spijsvertering natuurlijk, het proces dat jouw interne verbrandingsmotor aan het werk zet.

De buitenlucht in

Sporten in de winter vereist doorzettingsvermogen. Allereerst moet je outfit er klaar voor zijn. Warme sokken? Check. Waterdichte schoenen? Check. Winddicht vest? Leggo. Het is niet niets om elke keer de kou te moeten trotseren. Jouw natuurlijke reactie zou zijn om met de verwarming aan thuis te blijven zitten. Maar hé, daag jezelf eens uit. Frisse lucht is goed voor je gezondheid en stimuleert je creativiteit. Ook kun je makkelijk opwarmen door de trap te nemen of dat stukje door het park te gaan joggen. Burn calories, burn!

hardlopen-rode jas-winter-buiten-hardlopen-MAN MAN

Vaarwel kerstkilo’s

Meer van het binnen sporten? Januari is het moment dat heel Nederland zich op de sportschool werpt, hopende dat een abonnement afsluiten er vanzelf wel voor zorgt dat de kerstkilo’s ons vaarwel zeggen –helaas. Wel hebben we ander goed nieuws. 63 procent van de mensen zal binnen drie maanden de sportschool alweer verlaten. Behoor jij tot de volhouders? Heb enkele tijd geduld and the gym is all yours.

Het vermijden van gewicht aankomen begint met accepteren dat het winter is. Het klinkt stom, maar heeft een hoop voordelen. Zo zal je je minder snel laten verleiden door impulsen. Wees je eigen zonnetje in huis!