The Glory is de nieuwe Koreaanse hit op Netflix

De nieuwe Koreaanse serie doet het super goed over de hele wereld, ook in Nederland. De serie staat zelfs op nummer drie van de top tien meest bekeken films en series van dit moment. Dat belooft dus veel goeds. Er zijn ook veel lovende kritieken te vinden over The Glory. Zo werd er online gezegd: “Zo goed gemaakt. En ik zat op het puntje van mijn stoel!” Veel mensen noemen het dan ook een échte aanrader.

The Glory is een drama serie. En nee… het is niet zo’n vrouwelijke dramashow, maar er komt enorm veel actie in voor. De serie gaat over een vrouw genaamd Moon Dong-Eun (Song Hye-Kyo). Moon moest van school af vanwege schoolgeweld. Sinds dat ze van school gestuurd is, gaan er een heleboel wraakgedachtes door haar hoofd. De man die haar het ergste misbruikt heeft, is ondertussen getrouwd en heeft een kind gekregen. Wanneer zijn kind naar de basisschool gaat, wordt uitgerekend Moon zijn gouvernante. Vanaf hier kan dan ook haar hele wraakactie van start gaan. Moon is niet alleen maar uit op de man die haar het ergste schade heeft aangebracht, ze is ook van plan om achter alle getuige aan te gaan die nooit iets gedaan hebben aan de situatie en altijd alleen maar toekeken.

Nieuwe Koreaanse Netflix-serie is een plotselinge wereldwijde hit, ook in Nederland The Glory

Kunnen we nog een tweede seizoen verwacht van The Glory?

Er is nog niks bekend over een tweede seizoen. Dat betekent natuurlijk niet dat er ook geen tweede seizoen van The Glory komt. De serie word namelijk zó goed bekeken dat het bijna wel moet. Wél moet de serie dan een kleine aanpassing aan het verhaal gaan maken. Waarom dat moet? Dat gaan we niet vertellen. Kijk de serie eerst zelf maar. Hieronder vind je in ieder geval vast de trailer.

 

Wil je meer inspiratie over Koreaanse series? Lees ook meer over de real life Squid Game serie op Netflix.