De carrière van de Nederlandse F1-coureur Nyck de vries

Nyck de Vries (28) is een Nederlandse Formule 1-coureur uit Friesland. Hij begon zijn carrière al vroeg op de kartbaan. Daarin blonk hij al uit en De Vries debuteerde in 2008 voor het Italiaanse Chiesa Corse Zanardi Team. Nyck zijn talenten werden pas echt erkend in het jaar 2017. De Nederlandse coureur mocht toen racen in de Formule 2, waarna hij in 2019 debuteerde in de Formule E. In 2022 maakte hij zijn officiële debuut in de Formule 1-klasse, waar hij momenteel rijdt voor AlphaTauri.

 

Wat verdiende hij bij Mercedes in de Formule-E?

Er zijn om dit moment een aantal veelbelovende talenten in de Formule 1. Nyck de Vries is zeker een van deze talenten. De 28-jarige coureur heeft zijn debuut gemaakt bij AlphaTauri na een  succesvolle invalbeurt bij Williams. Dat hij talent heeft konden de meeste mensen al zien aan zijn racekunsten in de Formule E, die hij samen met Mercedes won. Nu Nyck de Vries een nieuw contract heeft getekend bij AlphaTauri ligt zijn salaris wat hoger dan wat de coureur verdiende bij Mercedes. Naar verluidt was het salaris van Nyck de Vries bij Mercedes in het jaar 2021-2022 circa 800.000 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Hoeveel verdient Nyck de Vries bij AlphaTauri?

Nu De Vries in de Formule 1 rijdt, is zijn salaris ook een klasse hoger. Natuurlijk is hij nog ver verwijderd van het salaris van Max verstappen, zijn landgenoot is veruit de best betaalde Formule 1-coureur. Alle coureurs krijgen zeer goed betaald in vergelijking met andere topsporten, zo ook Nyck de Vries. Zijn huidige salaris bij AlphaTauri in wordt geschat op 2 miljoen dollar. Als het Nederlandse talent zich ook in de Formule 1 kan bewijzen, kunnen we verwachten dat dat dit bedrag nog alleen maar zal stijgen.

Benieuwd naar wat alle andere mannen verdienen in de hoogste klasse van deze racesport? Check dan de salarissen van alle F1-coureurs in 2023.