Rimac was de voormalige recordhouder

Het Zweedse Koenigsegg had eerder ook al dit record op zijn naam staan, maar heeft zichzelf weer overtroffen. Met een recordtijd van 18,82 seconden trekt de Koenigsegg Jesko Absolut iedere andere auto eruit, waaronder die van concurrenten. Zo deed het Kroatische merk Rimac dit in 28,81 seconden. Een aanzienlijk verschil dus. Dit maakt het automerk de absolute koning van de snelheden.

 

Een korte geschiedenis van Koenigsegg

Het merk Koenigsegg heeft nog geen ellenlange geschiedenis. Het merk is opgericht in 1994 door de Zweed Christian von Koenigsegg. Hij is momenteel directeur en grootaandeelhouder, en heeft altijd al als doel gehad om de meest brute supercars te ontwikkelen. Zo’n 20 jaar later lijkt dit dan ook meer dan gelukt, en scheurt het bedrijf Koenigsegg alle concurrentie er in ieder geval uit.

Auto record Koenigsegg

Het absolute record

De auto rijdt natuurlijk niet uit zichzelf. Het record is neergezet door niemand minder dan Markus Lundh. Met van die torenhoge snelheden is het uiteraard prettig dat je een beetje goede remmen hebt. Bij deze auto is aan remvermogen in ieder geval geen gebrek. Het omschakelen vanuit stilstand naar 400 km/u en weer afremmen naar 0 km/u duurde in totaal 27,83 seconden. Hiermee mag Koenigsegg nog een recordje erbij schrijven, namelijk het 0-400-0-record.

Check de beelden van het wereldrecord hieronder:

 

Ruimte voor meer

Uiteraard is dit een bizarre recordtijd die er is neergezet. Toch denkt Oprichter en CEO Christian von Koenigsegg dat het nog een stuk sneller kan. Hij zegt dat het merk in de tussentijd al een behoorlijke hoeveelheid tests heeft gedaan, en is ervan overtuigd dat zijn bolides de topsnelheid van maar liefst 500 km/u kunnen behalen. Al met al zijn de auto’s van het merk niet goedkoop. Jeff Bezos zijn autocollectie is ook verrijkt met een Koenigsegg, en heeft daar 5 miljoen dollar voor betaald. De startprijs van een Koenigsegg Jesko is dan ook 3 miljoen euro.