Het is niet alleen een zegen om knap te zijn

Waarschijnlijk zou iedereen wel knap willen zijn, we doen immers ook allemaal ons best om er zo goed mogelijk uit te zien. Maar behalve het feit dat het natuurlijk veel voordelen oplevert, zitter er dus ook wel degelijk nadelen aan vast. Sommige mannen blijken dan ook echt moeite te hebben met het feit dat ze knap zijn. Zo worden ze eerder gezien als arrogant en denken mensen vaak dat ze alles te danken hebben aan hun knappe voorkomen. Een onderzoek onder mannen in de Verenigde Staten en Groot Brittanni√ę heeft aangetoond dat mannen die worden bestempeld als ‘knap’ nog meer nadelen ondervinden.

knappe mannen MAN MAN
Foto via: Instagram Nick Bateman

Waarom hebben knappe mannen meer moeite met het vinden van een baan?

De reden waarom mannen meer moeite hebben is wellicht enigszins verrassend. Extreem knappe mannen, of vrouwen, worden door leidinggevenden namelijk gezien als een bedreiging. En daarom worden ze minder snel aangenomen of gepromoveerd. Dit is natuurlijk niet altijd waar, want dat zou betekenen dat alle leidinggevenden lelijk en onzeker zijn. Maar het is wel een interessante uitkomst. Ook impliceert dit dat iedereen altijd kan zien welke man knap is, wat ook niet altijd zo is. Maar het blijkt wel degelijk mee te spelen wanneer mensen de keuze hebben, dan zorgt een goed uiterlijk soms voor een negatieve invloed.

Het gaat niet alleen om kantoorbanen

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je rustig aan kunt doen als je minder mooi bent, want het is nog altijd niet de belangrijkste factor. Je hoeft ook niet te wanhopen als je knap bent, want ook dan kun je nog steeds een goede baan scoren. Het gaat overigens niet alleen om kantoorbanen, maar eigenlijk om alle soorten van werk. De bekende acteur Rob Lowe zei ooit eens dat hij niet in aanmerking komt voor bepaalde rollen omdat hij er toevallig goed uitziet. Mensen geloven het minder snel wanneer knappe acteurs een getroebleerde man spelen, denken veel mensen. Maar goed, uiteindelijk zijn de voordelen waarschijnlijk alsnog groter. Zeker ook als acteur is een knap uiterlijk niet onbelangrijk natuurlijk.

knappe mannen MAN MAN
Foto via: Instagram Rob Lowe

Overigens vinden bezette mannen zichzelf vaak knapper dan dat ze zijn, zo is gebleken.