Ze overschatten zich zelf gewoon

Net als automobilisten denken bezette mannen vaak dat ze beter zullen presteren dan dat daadwerkelijk het geval zal zijn. Echter zal een automobilist vaak uiteindelijk toch echt de test aan moeten gaan. De bezette man zal daarentegen niet ineens op vrouwen gaan afstappen om ze écht te versieren. In de kroeg houdt hij het bij een complimentje na succes en het flink inwrijven na een blauwtje. Logisch ook natuurlijk, maar het zorgt er wel voor dat hij zonder zorgen verder kan gaan met het overschatten van zijn ‘marktwaarde’.

Bezette mannen MAN MAN

De partner is schuldig

Een groot deel van deze overschatting komt door de partner in zijn relatie. Naast aandacht en complimentjes die zijn zelfbeeld goed doen, bevordert ook haar jaloezie het zelfbeeld van de man. Wanneer de vrouw paranoia is omtrent vrouwen die haar man af willen pakken, zal de man ook sneller denken dat andere vrouwen hem willen. In werkelijkheid valt dit enerzijds wel mee en is anderzijds de bezette status het voornaamste waar deze geïnteresseerde vrouwen op vallen. De interesse van vrouwen zal na het wegvallen van de bezette status even snel verdwijnen als zijn overschatte eigenwaarde.

Mannen interpreteren aandacht verkeerd

Al vanaf vroege leeftijd is ons aangeleerd zelfverzekerd over te komen. Bezet of niet bezet. Mannen stralen dit dan ook graag uit. Daarbij leren vrouwen al snel om aandacht van mannen – in wie zij niet geïnteresseerd zijn – zorgvuldig af te wimpelen. Bijna elke single man zal hier wel eens mee geconfronteerd zijn. Bezette mannen vormen daarentegen geen gevaar. Wanneer een vrouw dus snel geïrriteerd is tegenover een single man maar wel een leuk gesprek voert met een bezette man, leidt dit logischerwijs tot gemixte signalen. Wederom een gevalletje waar wij mannen vrouwen niet helemaal begrijpen. Dit leidt dus tot situaties waar jullie bezette vriend denkt dat elke vrouw – van collega tot barvrouw – wel voor zijn charmes zou vallen.