De kluis in La Casa de Papel bestaat echt

In het derde (tot en met het vijfde) seizoen van La Casa de Papel moet de crew van de serie een bizarre missie uitvoeren. Ze breken namelijk in bij de Spaanse bank om een kluis vol goud te kraken, die 48 meter onder de grond ligt. Wanneer de inbrekers de deur van de kluis aanraken, loopt de ruimte vóór de kluis vol met water en verdrinken ze. En alhoewel het erg ongeloofwaardig klinkt, bestaat de kluis echt. Maar in het echt zijn er drie kluisdeuren, die ieder een gewicht hebben van meer dan 16 ton.

la casa de papel kluisdeur

De kluis is ondoordringbaar

De drie enorme kluisdeuren zijn bijna onmogelijk om te openen zonder dat er twee medewerkers van de bank met sleutel je toegang verlenen. De kluizen zijn niet gemaakt van roestvrij staal maar van een metaal dat nog sterker is dan de roestvrije variant. Daardoor moeten de kluisdeuren constant onderhouden worden om te garanderen dat ze niet doordringbaar zijn. Waarom zouden ze zoveel moeite doen voor wat er in de kluis ligt?

Bij de echte kluis verdrink je met één aanraking

Wanneer het je toch lukt om door de alle deuren te komen, kom je bij een liftschacht. Wanneer je met de lift 48 meter de grond in gaat, kom je pas bij de ingang. Tussen de deuren bestaat er trouwens een kans dat je verdrinkt: met een aanraking met de kluisdeuren lopen alle tussenruimtes vol met water. En er is no mercy. Wanneer je namelijk in één van die ruimtes zit en hij loopt vol met water, komt niemand je redden. Het is dan game over.

Niemand weet hoeveel goud er ligt

Niet alleen goud, maar ook munten uit de 12de eeuw zijn daarin te vinden. Maar hoeveel er precies ligt, weet niemand. Maar wel is zeker dat er een deel van de goudvoorraad van het land ligt. Niet gek dat ze dan zoveel moeite hebben gedaan om deze enorme constructie de bouwen.