De gevolgen van klimaatverandering op je sperma

De bestaande wetenschap laat ons zien dat extreme hitte ervoor kan zorgen dat er minder bevruchtingen plaats vinden. Alan Barreca, een milieu-econoom van UCLA, zegt daarentegen dat de daadwerkelijke reden waarom er minder bevruchtingen zijn niet helemaal duidelijk is.

Hoewel er wordt gesuggereerd dat mensen in de zomer een hoger libido hebben – wat er voor zorgt dat er in dat seizoen de meeste bevruchtingen plaatsvinden – kan er wel degelijk een link worden gelegd tussen warmte en sperma van mindere kwaliteit. De wetenschap beweert namelijk dat de kwaliteit van de sperma in de winter veel beter is.

Klimaatverandering gevolgen voor sperma MAN MAN

De link tussen het weer en geboortes

Barreca en zijn team hebben onlangs een studie gepubliceerd waarin zij de geboortecijfers van Amerika tussen 1930 tot 2010 hebben geanalyseerd in combinatie met de data van het weer. Hieruit bleek namelijk dat minder vrouwen zwanger zijn geraakt op dagen waarbij de temperatuur boven de 27 graden lag.

Klimaatverandering zal onder andere Amerikanen steeds meer van die snikhete dagen kunnen bezorgen. Vandaag de dag zijn er ongeveer 30 dagen per jaar waar de maximumtemperatuur boven 32 graden ligt in de Verrenigde Staten. Klimatologen voorspellen dat het aan het einde van deze eeuw dit zal oplopen tot wel 90 dagen per jaar, aldus Barreca.

Dat de vruchtbaarheidscijfers zijn gedaald, is aantoonbaar. Daarbij komt ook nog dat mensen later in hun leven starten met een gezin. Het feit dat de vruchtbaarheid in de toekomst ook nog afneemt door de klimaatverandering geeft geen goede hoop. Vooralsnog zijn het nu nog allemaal speculaties, maar het is zeker mogelijk dat de klimaatverandering die de afgelopen 30 jaar hebben plaatsgevonden tot meer vruchtbaarheidsproblemen heeft geleid vandaag de dag. Blijkt het zo te zijn dat jij en je partner al een tijdje proberen om kinderen te krijgen maar is je sperma niet van optimale kwaliteit? Dit zijn tips om je sperma gezond te houden.