1. Een onverwoestbare leren tas

Sommige kledingstukken zijn perfect om in te investeren. Neem bijvoorbeeld een goede leren tas: een tas neem je bijna overal mee naartoe, en gebruik je dan bijna dagelijks. Wat is er nou prettiger om dan ook een fatsoenlijke leren tas te hebben, en daarmee ook stijlvol buiten de deur te zijn.

KLEDING INVESTEREN

Bovendien: echt goed leer gaat jaren mee en wordt eigenlijk met de jaren alleen maar mooier. Het mag dan wel iets prijziger dan een standaard tas zijn, maar het is wel stijlvol en duurzaam. Zo kan je investeren in een fatsoenlijke leren backpack, maar ook bijvoorbeeld in een aktetas of weekendtas.

2. Goed zittend ondergoed

Comfortabel ondergoed is de basis. Het is misschien het minst zichtbare van je gehele outfit, maar brengt wel een hele hoop comfort. Je kan voor het zogeheten ‘wegwerpondergoed’ gaan, maar wanneer je boxershorts van fatsoenlijke stoffen koopt zit het een stuk lekkerder, en doe je er ook nog eens een heel stuk langer mee.

Bamboo Basics ondergoed

Dit past perfect binnen het kader van bewuste keuzes maken, comfort en besparen in de portefeuille. De items van Bamboo Basics zijn bijvoorbeeld lekker ademend en gemaakt van bamboe stof dat ook nog eens onwijs comfortabel en super zacht is. Zo hebben zij in die lijn zijdezachte boxershorts, ademende T-shirts en sokken, die ook nog eens stijlvol, duurzaam en goed betaalbaar zijn. Dit zijn absoluut kledingstukken waarbij kwaliteit hoog in het vaandel hoort te staan, aangezien je ze iedere dag draagt.

3. Een tijdloos horloge

Naast dat een horloge een praktische kant heeft, is het natuurlijk ook een stijlvolle toevoeging aan je outfit. De tip: ga in het geval van horloges vooral niet voor plastic rommel. Een goed horloge zal je hele leven lang meegaan. Dit betekent niet per se dat je direct duizenden euro’s hoeft uit te geven aan een horloge, voor een paar honderd euro heb je ook al zeer stijlvolle klokjes.

kledingstukken investeren veel geld kosten

4. Strak in het pak

Niks staat een man fraaier dan een ├ęcht goed pak. Vaak wordt het pak gedragen op nettere gelegenheden, en wanneer je zo’n nettere gelegenheid hebt, is het prettig om goed voor de dag te komen. De tip is dan ook: koop een goed zittend pak, dat geschikt is voor meerdere gelegenheden. Zo kom je nooit onbeslagen ten ijs op een fuifje, en kom je over als een echte gentleman. Hier kan je best wat meer voor uitgeven, aangezien de gelegenheden zich er vaak toe lenen om chique voor de dag te komen. Weet je niet aan wat voor bedragen je per se moet denken? Lees dan hoe duur een pak zo moeten zijn.

pak investeren

5. Een dikke winterjas

Een fatsoenlijke dikke winterjas kan een behoorlijke investering zijn. Toch merk je dat als je een winterjas van fatsoenlijke kwaliteit koopt, je hier aanzienlijk langer mee doet dan een simpele jas die voortvloeit uit de ‘fast fashion’. Wanneer je investeert in een winterjas is het verstandig om een relatief tijdloos model aan te schaffen, aangezien je mikt op hergebruik van de jas. De aanschaf van een goede parka of trenchcoat kan op de lange termijn een uitstekende investering zijn. Bovendien zijn er een hoop manieren om je winterjas mooi te houden, waardoor hij nog langer meegaat.

Kortom, schaf je een van de bovenstaande items aan, dan is het niet erg om daar wat meer geld voor af te tikken. Het zal het waard zijn.