The Rise of the Trouser

Deze eerste van de aankomende stijl tips draait helemaal om de hoogte van je broek. In het Engels wordt dit de rise van je jeans genoemd en in het algemeen zijn er drie verschillende ‘hoogtes’. De low rise, medium rise en high rise broeken. De high rise broeken zijn veel te zien in vrouwenmode maar zijn ook steeds meer terug te zien in de mode voor mannen. Door een broek te kiezen die wat hoger zit, dus met een wat hogere rise, creëer je weer de illusie dat je langer bent omdat je benen er langer uitzien. Je kunt voor jezelf bepalen hoe ‘hoog’ je broek moet eindigen om dit effect te hebben. Heb je van jezelf al lange benen en een korte torso? Dan kun je gaan voor een low rise jeans. Heb je echter kortere benen en een lange torso? Probeer dan eens de medium of high rise broek uit en zie het verschil. Als je echt wil gaan voor de lengte-illusie, kies dan in ieder geval niet de low rise!

jeans mannen

Cropped Jeans

Blauw €110 Shop nu

Instoppen niet te stoppen

Dit is één van de must-do stijl tips. Door je shirt bij de broek in te stoppen wordt het duidelijk waar je torso begint en waar het eindigt. Dit kan het effect geven dat je benen langer zijn dan dat ze werkelijk zijn. Het creëert dus de illusie dat je langer bent. Hartstikke handige tip dus die je met bijna elke outfit kunt uitvoeren. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om je shirt in te stoppen en welke je kiest is afhankelijk van je stijl of wat je mooi vindt staan. Een van de manieren om dit te doen is door je T-shirt strak in te stoppen. Rondom je middel stop je al het overige van je shirt in je broek waarmee je een strakke tuck in hebt. Deze manier geeft een meer classic look of meer formele look. Als tweede kun je ook je shirt in je broek instoppen en het er vervolgens een beetje ‘uit pluizen’. Je stop het eerst strak in en daarna trek je het weer een beetje uit de bovenkant van de broek waardoor het er wat losser uit ziet. Je shirt gaat dan een beetje over de band van je broek hangen waardoor het meer een losse en informele look creëert. Als laatste is er de french-tuck, waarbij alleen de T-shirt aan de voorkant is ingestopt. Dit geeft een hele informele look maar brengt nog steeds dezelfde highlight naar waar je taille zit. Dit is een look die je vast al vaak hebt gezien. Het is maar net voor welke look je gaat of wat bij jouw stijl past. Probeer ze allemaal eens uit en kijk wat voor jou goed werkt!

Zwart T-shirt basics

T-Shirt

Zwart €18,95 Shop nu
wit t shirt

T-shirt

Wit €18,95 Shop nu

Monochrome

De derde tip: creëer een monochrome basis in je look. Dit houdt in dat je alles de grote lijnen van je lichaam, van hoofd tot teen, in één kleur draagt. Dit klinkt misschien wat gek, maar door alles één kleur te geven breek je jezelf niet op in verschillende stukken, wat wel gebeurt als je alles een andere kleur geeft. Hierdoor lijk je één langere lijn en dit geeft weer dat lengte illusion. Je kunt je monochrome kleden door bijvoorbeeld witte schoenen, witte broek en een wit shirt te dragen (of in een andere kleur natuurlijk). Wat je ook kunt doen, is bijvoorbeeld een donkere spijkerbroek met een licht T-shirt dragen en daar dan een donker spijkerjasje bij aan doen. Je jas matcht je broek waardoor je toch de lange lijn benadrukt maar je niet geheel in één kleur over straat gaat. Een van de beste monochrome looks is een all-black outfit. Kijk maar eens of het bij je past.

Broeken die boven de enkel stoppen

Tegenwoordig zijn er veel broeken en jeans die boven de enkel vallen. Het gevolg is dat je altijd de sokken – of blote enkels – ziet die boven je schoenen uitkomen. Dit is helemaal niet erg en je kunt er kleurrijke sokken bij aandoen voor een speels effect. Gekleurde sokken zijn alleen niet ideaal als je de illusie wil wekken dat je langer bent dan je eigenlijk bent. De beste stijl tip hiervoor is om sokken aan te doen die dezelfde kleur hebben als je broek. Daardoor zet je weer de lijn door die je ook met de monochrome look creëert.

pantalon mannen hoelang broek pak

Broek

Zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

 

Wat moet aan je voet?

Misschien wel een van de meest voor de hand liggende stijl tips: koop schoenen waar al enige platform onder zit. Een platform is een dikkere zool die je net even die extra centimeters de lengte in geeft. De meeste laarzen hebben al een aardige platform en zelfs sommige sneakers hebben dikkere zolen, maar weet je niet goed waar je moet zoeken? Check dan even deze vijf beste boots voor mannen.

sneakers met dikke zool

Sneakers

Beige €199 Shop nu

Dit zijn een aantal stijl tips die je kunt toepassen om langer te lijken maar het ligt natuurlijk bij jou om te bepalen wat het beste bij je past. Ga eens lekker experimenteren met nieuwe stijlen, op die manier kom je erachter wat werkt voor jou!