Welke verschillende soorten boots zijn er?

Het uitzoeken van nieuwe schoenen kan een hele klus zijn. Ze moeten er goed uit zien maar bovenal ook nog eens lekker zitten. Zeker als het warmer gaat worden is het tijd om de winterschoenen op te bergen en de vlotte zomerschoenen uit de kast te halen. Maar het weer kan nog wel eens afwisselen in de lentemaanden en wat voor schoenen moet je dan aan? Het antwoord is de laars, of ook wel boots. 

 

De laars is zowel stijlvol als functioneel. Ze zijn vaak van goede kwaliteit en zijn bestand tegen weer en wind. Laarzen kunnen dan ook nog een tijdje doorgelopen worden voorafgaande of na de zomer. Bij laarzen denkt men vaak aan korte enkellaarzen of de grote regenlaarzen maar er zijn heel veel soorten en modellen. Ben je benieuwd naar de vijf beste boots om te dragen tijdens de lente? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Chelsea Boots

We beginnen simpel en bekend: de Chelsea Boots. Deze soort schoen komt vaak net boven de enkel en bevat geen veters. Je kunt er zo in stappen en het handige lipje aan de achterkant zorgt voor extra handigheid bij het aan- en uittrekken. Bekende modellen van deze schoen hebben vaak leer met een U-vormig stuk elastiek aan de zijkanten. Het materiaal, de kleur en de dikte van de zolen lopen echter uiteen, afhankelijk van het model en het merk.

chelsea boots heren zwart leer

Chelsea

Boots €269 Shop nu

De schoenen op zichzelf zijn al ontzettend stijlvol maar komt in combinatie met een passende outfit helemaal tot zijn recht. Het materiaal van de schoen, suède, leer of ander materiaal, geeft het uitgangspunt voor het creëren van de rest van de outfit. Bij een suède schoen kan bijvoorbeeld een meer formele outfit bij elkaar gezocht worden. Een leren laars met dikke zool past mogelijk beter bij een meer casual setting. In wat voor situatie de Chelsea Boots ook gedragen wordt, het blijft een prachtige, stijlvolle en veelzijdige schoen waardoor ze perfect zijn voor iedereen en elke setting.

Hiker Boots

De Hiker Boots zijn laarzen die eindigen op de enkel en een stevige indruk geven. Het zijn laarzen met mooi, stevig materiaal, dikke veters en een stevige gripzool. De laars is veelal van leer en oogt door het materiaal erg praktisch. Deze laarzen zijn perfect voor lange wandelingen door berggebieden zonder hun sense of style te verliezen.

hiker boots heren

Hiker

Boots €259 Shop nu

Hiker Boots lijken gemaakt voor de buitenlucht en geven daardoor ook een ruwe indruk. Deze ruwe indruk kan goed gecombineerd worden met een outfit waardoor er toch een classy draai aan gegeven kan worden. Een mooi afgewerkte denim jeans met een overshirt staat ontzettend goed bij deze robuuste laars maar geeft net genoeg om het overal te kunnen dragen. Kortom: een mannelijke, stevige schoen.

Chukka Boot of Desert Shoe

De Chukka Boot of Desert Shoe is een laars met een simpel design. De laars is laag en eindigt rond enkelhoogte en wordt vooral gezien in suède en leer. De laars oogt comfortabel door de dunne zool en twee tot drie veteraansluitingen. De simpele look maakt de laars ontzettend veelzijdig: de laars kan in veel verschillende looks gedragen worden.

chukka boots mannen

Chukko

Boots €299 Shop nu

De Chukka Boot komt het meest tot zijn recht als het gedragen wordt in de zogeheten smart-casual outfits, waarbij formele kledingstukken worden vergezeld door een meer casual stijl. De combinatie die vaak gezien wordt bij de Chukka Boots zijn kledingstukken als overhemden en een chino’s.

Derby Boots

De Derby laars heeft een wat meer formele look. De laars is van leer en bevat veters die voorop de schoen zijn gestikt. De laars is zowel praktisch door de gripzool maar ook stijlvol door de gehele afwerking. De neus is vaak wat ronder maar wel lang wat de indruk geeft dat het een formelere schoen is. Dit hoeft niet het geval te zijn en de schoen kan ook prima gedragen worden in een meer informele setting. Ook is deze laars ontzettend geschikt om in de koudere maanden te dragen.

derby schoen hoog

Derby

Boots €279 Shop nu

Het is bij deze laars het mooist om de outfit niet té casual te maken en een beetje class te houden. De laars past goed bij een donkere denim met een mooie afgewerkte coltrui. Met een mooie leren jack erover is de look compleet. De kleur en materiaal van de schoen beïnvloeden natuurlijk wel welke kleuren en materialen van kleding er goed bij passen, maar de laars is veelzijdig genoeg om verschillende outfits te proberen.

Worker Boots

In het Nederlands vertaald zijn dit letterlijk werkschoenen, en niet zonder reden. De Worker Boots zijn laarzen die gemaakt zijn om alles aan te kunnen. Ze kunnen voor stijl gedragen worden maar zijn ook zeker geschikt op de werkplaats. De schoen is extreem slijtvast en ook geschikt als winterschoen. De schoen heeft meestal een ronde neus met een dikke gripzool en komt een stuk boven de enkel uit. De hoogte van de laars is erg gunstig voor de stevigheid, extra bescherming en ondersteuning. De Worker Boot heeft wat weg van de Derby Boot, maar is net wat robuuster.

worker boot heren

Worker

Boot €127 Shop nu

Deze schoen is dus vooral bedoeld als een stevige stapper die overal tegen bestand zijn en is daardoor misschien niet geschikt bij een formele outfit. Om het sterke imago van de schoen over te laten vloeien in de rest van de outfit, wordt er vaak gegaan voor een denim jeans met daarop een flanellen hemd.

Schoenen zijn een belangrijk detail in het creëren van een goede outfit. Er zijn zoveel verschillende soorten maar met één van de soorten boots zit je gegarandeerd goed in de lentemaanden. Ben je opzoek naar zomerschoenen? Dit zijn de drie typen zomerschoenen die iedere man echt moet hebben.