Klaas Jan Huntelaar maakt transfer naar Schalke 04

Al 37 jaar oud, maar nog steeds meer dan relevant in de voetbalindustrie. Klaas Jan Huntelaar weet niet van ophouden en ook al is hij weg bij Ajax: deze man scoort wedstrijd ná wedstrijd. Hij verbindt zijn naam weer aan Schalke 04, de club waar het voor Klaas Jan allemaal eerder al behoorlijk goed verliep. We zijn al heel wat jaren verder en het échte geld heeft Huntelaar al binnen geharkt. Spelen bij zijn oude club doet hij dan ook als een soort hobby. Maar wat heeft deze man in zijn loopbaan weten te verdienen? En hoe hoog wordt zijn vermogen geschat? Wij zochten het voor je uit.

Het salaris van Klaas Jan Huntelaar

Vaak stond hij in de Top 10 van rijkste Nederlandse sporters. Ook in 2019 was dat nog het geval. Nadat hij Ajax verliet zakte hij wel flink wat betreft inkomsten, maar dat maakt voor Klaas Jan Huntelaar niet zoveel uit. In de jaren die zijn geweest harkte hij flink wat salaris binnen. Bij de Amsterdamse club Ajax wist Huntelaar jaarlijks 5 miljoen euro te verdienen. Bij zijn oude club, vóór de periode bij Ajax, verdiende hij 6,5 miljoen euro. Inmiddels is dat wel wat minder geworden.

Momenteel moet de voetballer het namelijk doen met een jaarloon van 3,6 miljoen euro. Alsnog een behoorlijk hoog bedrag, maar dan krijgt de club ook een ontzettend snelle en oplettende speler. Weet Schalke 04 door de komst van Huntelaar het seizoen te redden uit de degradatiezone? We gaan het zien!

Huntelaar heeft niks te klagen over zijn vermogen

Vanaf 2000 was Huntelaar al te vinden bij de grote clubs. Hij begon namelijk bij PSV, vervolgens bij Heerenveen en wist zelfs minuten te maken bij AC Milan en Real Madrid. Inmiddels zit hij dus al dik 20 jaar in het vak en wist hij grof geld te verdienen. Het is dan ook niet gek dat de oud Ajaxspeler een geschat vermogen heeft van 25 miljoen euro. Lekker hoor Hunter!