King Arthur: Legend of the Sword is vette film tip

De legendes rondom King Arthur, de tovenaar Merlin en de Ridders van de Ronde Tafel zijn vaker onderwerp van vette films en series. In het geval van King Arthur: Legend of the Sword wordt er door de makers van de film een eigen invulling gegeven aan het verhaal. Sommige aspecten uit de mythes en eerdere vertellingen keren terug, maar andere onderdelen zijn zelf toegevoegd.

We volgen Arthur, wiens oom Vortigern de troon steelt van Arthurs vader. Pas later, als Arthur is uitgegroeid tot een ervaren vechter, komt hij achter zijn echte afkomst. Gewapend met het magische zwaard Excalibur en met behulp van zijn maten, begint Arthur aan zijn wraak op Vortigern.

Guy Ritchie regisseert film over koning Arthur

De film werd geregisseerd door niemand minder dan Guy Ritchie. We kennen de regisseur van talloze ijzersterke films. Denk aan Snatch en Revolver, maar ook aan The Man From U.N.C.L.E, The Gentlemen en Sherlock Holmes. Waar zijn films doorgaans veel geld opleveren, viel dat in het geval van King Arthur tegen. Dat ligt echter niet aan het acteerwerk van de cast, die een actievolle en meeslepende prestatie neerzetten.

king arthur film tip netflix

Bekende en stoere cast voor King Arthur: Legend of the Sword 

In de hoofdrol van King Arthur vinden we Charlie Hunnam terug. Je kunt hem het beste kennen van Sons of Anarchy en films zoals Papillon. Zijn wrede oom wordt gespeeld door Jude Law. Andere rollen in de film zijn er voor Eric Bana, Aidan Gillen (Littlefinger in Game of Thrones) en de knappe Àstrid Bergès-Frisbey.

 

Oorspronkelijk zou de film het begin zijn van een franchise van zes delen, maar daar werd toch van af gezien. In elk geval is er voor liefhebbers van de vroegere legendes én van fans van actiefilms King Arthur: Legend of the Sword. Check hier de trailer.