Kinderen van zeurende moeders worden succesvoller

Je had het misschien niet verwacht, maar kinderen van zeurende moeders worden succesvoller. Hoe kan dat nou? De Universiteit van Essex heeft een onderzoek gaan naar de band tussen moeder en kind. Uit het onderzoek bleek dat kinderen van zeurende moeders later succesvoller worden. Echter neemt dat niet weg dat zo’n zeurende moeder vroeger niet altijd even gemakkelijk was. Maar dat zul je later tijdens al het succes vast wel vergeten.

De definitie van een ‘zeurende moeder’ is niet vast gelegd, dit is op eigen zeggen en inbreng in schatting gebracht.

 

Wat zegt het onderzoek precies?

We kunnen dit onderzoek eigenlijk eerder zien als een studie. Dit komt omdat het écht heel lang geduurd heeft om dit onderzoek te doen. Zes jaar lang volgden verschillende onderzoekers 15.000 kinderen van 13 en 14 jaar oud. Het viel de onderzoekers al snel op dat de zeurende moeders juist heel veel positieve gevolgen met zich hadden meebracht. Dit was niet alleen op lange termijn, maar ook zelfs op korte termijn al.

Kinderen met zeurende moeders gingen namelijk vaak na de middelbare school verder studeren en zo kregen ze dus een grotere kans op een hoger salaris.

Verder was er minder kans op tienerzwangerschap bij kinderen met ‘zeurende’ moeders, ondanks dat dit natuurlijk los staat van het succes van het kind. Het is simpelweg een extra gegeven dat uit het onderzoek naar voren kwam.

Misschien met al deze voordelen toch maar geen ruzie maken met je moeder als ze aan het zeuren is. Gewoon in gedachten houden dat het uiteindelijk voor succes zal gaan zorgen.

Mocht je je ouders nou eens willen bedanken voor alles wat ze voor je doen, dan zijn dit 10 leuke activiteiten om samen met je ouders te doen.