Gabriella Howell lijkt het gezicht te zijn van Sutton United

Het kan natuurlijk zo zijn dat je eigenlijk niet weet wie Gabriella Howell is. Ze is in Nederland ook niet super bekend, maar lijkt nu wel steeds populairder te worden. En dat is ook niet zo gek. De 22-jarige voetbalster is niet alleen een ontzettend goede middenvelder, maar ze is ook nog eens een beeldschone dame. Als je er zo goed uitziet als Gabby is het ook niet raar dat je steeds meer bekendheid krijgt over de hele wereld.

Gabriella Howell komt zelf uit Bromley en speelt dus bij de Britse voetbalclub Sutton United uit zuid-Londen. Ze doet al sinds haar achtste aan voetbal en leek al snel veel talent voor de topsport te hebben. Maar helaas krijgt Gabby op het internet vooral te maken met mensen die haar uiterlijk bekritiseren. Het stereotype beeld van voetbalvrouwen is dat ze voornamelijk ‘mannelijk’ zijn en er ook ‘mannelijk’ uitzien (wat dat dan ook mag zijn), maar dat is bij Gabby juist niet het geval. Ze krijgt dan ook veel haatreacties van mensen online dat Sutton United haar alleen maar heeft uitgekozen om haar goede looks, en niet om haar talent.

Bizarre opmerkingen op Instagram

Helaas voor Gabriella gaan de reacties onder haar foto’s soms nog veel verder. Ze is aardig bekend op Instagram en met 189K volgers kan het niet anders dan dat er hier en daar bijzondere gevallen tussen zitten. Zo vertelde Gabby in een interview dat mannen ook maar al te graag laten weten hoe excited ze worden van haar en haar foto’s terwijl anderen het juist helemaal niks vinden. Het is natuurlijk lastig om met zoveel gekke reacties te maken te hebben. Gelukkig kan ze er goed mee om gaan en wil ze juist alle vreemde en haatreacties onder haar foto’s laten staan. Als influencer zit het namelijk niet altijd alleen maar mee en ze vindt het belangrijk dat jonge mensen ook deze kant van het internet zien.

Zien we Gabby Howell nog terug dit EK?

Dan is natuurlijk de logische vervolgvraag of we Gabriella Howell ook nog bij dit EK gaan terug zien. We zouden haar graag in actie zien maar helaas lijkt dit niet het geval te zijn. Gabby speelt voornamelijk bij Sutton United en is niet terug te zien in het nationale Engelse team. Maar gelukkig voor ons is ze wel heel actief op Instagram en kun je haar daar wel in actie zien. Hieronder nog een korte indruk van deze prachtige voetbalster.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door G A B R I E L L A (@_gabbyhowell)