De Top Gun Pilot’s-collectie, getypeerd door het sterk vertegenwoordigde luchtvaart-thema, zag in 2007 het licht. De Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium was het eerste horloge uit de collectie van IWC met een Ceratanium behuizing. Top Gun verwijst naar de gerespecteerde vlieginstructeurs in het leger, die vanwege hun uitzonderlijke gevechtskwaliteiten die taak vervullen. Een aspect dat het gerenommeerde horlogemerk spiegelt in techniek en materialen.

 

IWC Top Gun uitgebreid met Lake Tahoe- en Woodland-modellen

IWC is toe aan de volgende toevoegingen aan de Top Gun-collectie: ‘Lake Tahoe’ wit en ‘Woodland’ groen. Een dubbele chronograaf met een keramische kast en titanium achterzijde vormde in 2007 het begin van de TOP GUN-lijn in de Pilot’s Watches van IWC. Sindsdien zijn geavanceerde materialen het kenmerk van TOP GUN geworden, waardoor deze uurwerken hun kenmerkende technische look hebben gekregen. In 2019 introduceerde IWC de Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition “Mojave Desert”, het eerste TOP GUN-model in zandkleurig keramiek. Vandaag maakt IWC de collectie compleet met twee nieuwe chronografen in wit en groen keramiek. Klassieke en stijlvolle horloges die niemand zullen misstaan

IWC Green

IW389106 PILOT’S WATCH CHRONOGRAPH TOP GUN EDITION “WOODLAND”

IWC €11.600 Shop nu
IWC grey

PILOT’S WATCH CHRONOGRAPH TOP GUN EDITION “LAKE TAHOE”

IWC €11.600 Shop nu

 

IWC introduceert meerdere nieuwe modellen

De Lake Tahoe en Woodland modellen zijn gemaakt van keramiek en zijn onlangs dus toegevoegd aan de TOP GUN collectie. Naast die twee modellen, zijn er ook modellen van Ceratanium en zwart keramiek aan de TOP GUN collectie gevoegd.

IWC TOP GUN ROAD SHOW ROTTERDAM 2022

Het exotische ‘ceratanium’ werd speciaal door IWC ontwikkeld voor deze Top Gun-collectie. Het heeft de eigenschappen van titanium: lichtgewicht en robuust, gecombineerd met de krasbestendigheid en hardheid van keramiek. “In de nieuwe Top Gun-lijn gebruiken we voor het eerst Ceratanium® voor een pilotenhorloge. Dit door IWC ontwikkelde materiaal combineert de materiaaleigenschappen van titanium en keramiek. Hierdoor konden we een volledig zwart design creëren, zonder coating, voor alle horlogecomponenten zoals drukknoppen of gespsluitingen”, zegt Christoph Grainger-Herr, CEO van IWC Schaffhausen.

IW503604_6_grey IW503604_2_grey

 

“Met de eerste horlogekast van zandkleurig keramiek, die perfect past bij de uniformen die piloten van de Amerikaanse marine dragen, tonen we ook het hoge niveau van IWC’s materiaalexpertise.”

Pilot’s watches van IWC biedt diverse collectie

De nieuwste Lake Tahoe- en Woodland-modellen zijn verkrijgbaar via de webshop van IWC. De horloges maken een deel uit van een ruime collectie aan Pilot’s Watches. Zo bracht IWC bijvoorbeeld de Mercedes-AMG Petronas Formula One uit. Het eerste officiële horloge dat tot stand kwam door de langlopende samenwerking tussen IWC en Mercedes F1-team.